Λουκέτο στις ΔΟΥ

Λουκέτο στις ΔΟΥ
11 Δεκεμβρίου 2010, 07:00
A+ A-
Η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει λουκέτο στις ΔΟΥ Καρύστου και Λίμνης.

Στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των δημοσίων υπηρεσιών και μείωσης του λειτουργικού κόστους η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες. Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι, όσον αφορά την Εύβοια, βαίνουν προς κατάργηση οι ΔΟΥ Καρύστου και Λίμνης.

Όπως είναι φυσικό η φημολογούμενη κατάργηση των δύο Υπηρεσιών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους των αντίστοιχων περιοχών, καθώς αν οι φήμες επιβεβαιωθούν θα πρέπει να ταξιδεύουν με τις ώρες προκειμένου να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποθέσεις.

Ήδη οι μαζικοί φορείς της Νότιας καρυστίας συνέταξαν υπόμνημα διαμαρτυρίας, το οποίο προώθησαν στο Υπουργείο Οικονομικών οι κυβερνητικοί βουλευτές Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη και Συμεών Κεδίκογλου. Φυσικά δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ερωτήσεις στη Βουλή κατέθεσαν ο Κώστας Μαρκόπουλος (ΝΔ)και ο Γιώργος Μαρίνος (ΚΚΕ).  

Όλοι οι Ευβοείς βουλευτές συμφωνούν ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταργηθούν οι ΔΟΥ Καρύστου και Λίμνης. Επειδή όμως το θέμα άπτεται της οικονομικής πολιτικής και των περικοπών που πρέπει να γίνουν στα πλαίσια του μνημονίου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταπείσουν την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. 

 

  

Επιστροφή