Να πάρει ο Δήμος το εργοστάσιο!

Να πάρει ο Δήμος το εργοστάσιο!
28 Δεκεμβρίου 2010, 12:22
A+ A-
Λίγο πριν αφήσει το δημαρχιακό θώκο καταθέτει τολμηρή πρόταση για το μέλλον της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ο Δημήτρης Κατσούλης.

Η θητεία του Δήμαρχου Αυλώνος Δημήτρη Κατσούλη ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες. Λίγο πριν εγκαταλείψει το δημαρχιακό θώκο καταθέτει μία τολμηρή πρόταση για το μέλλον του εργοστασίου της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Κύμης.

Ο απερχόμενος δήμαρχος τονίζει ότι δεν πρέπει να συζητείται το κλείσιμο του εργοστασίου, ούτε η μετάταξη των εργαζομένων σ΄αυτό σε υπηρεσίες άλλων περιοχών, γιατί θα διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσούλη το εργοστάσιο πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και ο νεοσύστατος Δήμος Κύμης-Αλιβερίου πρέπει να διερευνήσει ακόμη και την αναζήτηση του κατάλληλου εναλλακτικού ιδιοκτησιακού σχήματος, εάν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφασίσει το κλείσιμό του.

Αν και δεν το λέει ξεκάθαρα, ο κ. Κατσούλης προτείνει, ούτε λίγο-ούτε πολύ, να αναλάβει ο Δήμος τη λειτουργία του εργοστασίου και να διατηρηθούν ως έχουν όλες οι θέσεις εργασίας στην ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ. Ο επίλογος της ανακοίνωσης του Δήμαρχου είναι χαρακτηριστικός, αφού αναφέρει:

" Γιαυτό λοιπόν πέρα από τις δυναμικές διεκδικήσεις πρέπει να έχουμε σχέδιο ολοκληρωμένης παρέμβασης με αδιαπραγμάτευτους στόχους τη λειτουργία της παραγωγικής μονάδας και την διατήρηση των θέσεων εργασίας με όρους βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας ακόμη και εάν χρειαστεί οι λύσεις να κινηθούν εκτός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας."

 

Επιστροφή