Κίνημα υπέρ φυλακισμένων

Κίνημα υπέρ φυλακισμένων
15 Δεκεμβρίου 2010, 19:00
A+ A-
Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς στο πλευρό των κρατουμένων.

Παρέμβαση υπέρ των κρατούμενων στις φυλακές και των κινητοποιήσεων τους έκανε, με ανακοίνωσή του, το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς. Στελέχη του συνδυασμού επισκέφτηκαν φυλακές στη Στερεά Ελλάδα και συζήτησαν για την κατάσταση και τα προβλήματα με τους κρατούμενους και το προσωπικό των φυλακών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: "Δύο χρόνια μετά το Δεκέμβρη του 2008, οι κρατούμενοι των φυλακών της χώρας επανέρχονται δυναμικά για την εκπλήρωση των αιτημάτων τους, που παρά τις τότε υποσχέσεις και δεσμεύσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν εκπληρώθηκαν.

"Ο αγώνας τους για αποσυμφόρηση των φυλακών, χορήγηση αδειών, ανθρώπινες συνθήκες  διαβίωσης και αξιοπρέπεια συνεχίζεται με αποχή από το συσσίτιο περίπου 9.000 από τους 12.600 κρατούμενους της χώρας, ενώ πάνω από 1.500 έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας σε 26 από τις 33 φυλακές της χώρας. "

Ειδικά για τις φυλακές της περιφέρειας επισημαίνουν:" Στην Άμφισσα, από τις παλιότερες φυλακές, ενώ οι θέσεις είναι 180 οι έγκλειστοι είναι 264. Στο Δομοκό δεν υπάρχει γιατρός ούτε κοινωνική υπηρεσία. Σε όλες τις φυλακές στη Στερεά υπάρχουν υπεράριθμοι κρατούμενοι, δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε είδη πρώτης ανάγκης."

Αίτημα των κρατουμένων είναι ο απευθείας διάλογος με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μέσω των επιτροπών αγώνα που έχουν συγκροτήσει, αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς το παρόν δεν το έχει κάνει αποδεκτό. Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς στέκεται στο πλευρό των φυλακισμένων και θα αγωνιστεί για να γίνει δεκτό το αίτημά τους.

Επιστροφή