Παπούλιας-Μπουραντάς μέσω ... Καρύστου

Παπούλιας-Μπουραντάς μέσω ... Καρύστου
17 Δεκεμβρίου 2010, 12:55
A+ A-
Ισως η καλύτερη τοποθέτηση για τη ΔΟΥ Καρύστου από τον Παναγιώτη Σίμωση.

Επιστολή με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητητηρίου, Παναγιώτης Σίμωσης, για το ενδεχόμενο κατάργησης της ΔΟΥ Καρύστου.

Η επιστολή εστάλη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Νομάρχη Θανάση Μπουραντά και σε σχέση με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που έγιναν από πολιτικούς είναι μάλλον η πιο ολοκληρωμένη, αν και αργοπορημένη (κάλλιο αργά παρά ποτέ).

Ο Παναγιώτης Σίμωσης αναφέρει το ελλιπές οδικό δίκτυο του νομού που έχει καταστήσει την περιοχή της Καρυστίας ουσιάστικα αποκλεισμένη από Κύμη και Χαλκίδα.

Επισημαίνει ακόμη ότι η ΔΟΥ Καρύστου εξυπηρετεί 36.000 πολίτες και τη χαρακτηρίζει ως κερδοφόρα. Προσθέτει, όμως, ότι το Επιμελητήριο έχει δημιουργήσει υποκατάστημα στην Κάρυστο, ως ένδειξη της νευραλγικής σημασίας της περιοχής και ότι η κατάργηση της ενλόγω ΔΟΥ θα δυσχέραινε την προοπτική που διανοίγεται για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων.

Τέλος, υπενθυμίζει τις φυσικές καταστροφές που έχει δεχτεί η Καρυστία (φωτιές και πλημμύρες) τεκμηριώνοντας την ανάγκη να μην μετακινούνται οι κάτοικοι σε άλλες πόλεις για να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους υποθέσεις.

Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της και πρέπει οι "δικοί μας" να είναι σε επιφυλακή.

Επιστροφή