Δεν πρόβλεψε την καταδίκη της

Δεν πρόβλεψε την καταδίκη της
18 Δεκεμβρίου 2010, 11:01
A+ A-
Έκρυψε ...χρόνια και εισέπραξε φυλακή η αστρολόγος Βίκυ Παγιατάκη.

Η γνωστή αστρολόγος Βίκυ Παγιατάκη (φωτό) διαβάζει τα μελλούμενα στα άστρα, μόνο που δεν μπόρεσε να ... προβλέψει την καταδίκη της στο δικαστήριο επειδή προσπάθησε να κρύψει την πραγματική της ηλικία.

Τώρα, εδώ που τα λέμε, έτσι και δίκαζαν όλες τις γυναίκες που κρύβουν τα χρόνια τους δεν θα έκαναν άλλη δουλειά τα δικαστήρια, τέτοιες υποθέσεις θα δίκαζαν καθημερινά. Ωστόσο όλοι λένε ότι η αναφορά ψευδούς ηλικίας, από μια γυναίκα, πρόκειται για "αθώο" ψέμα και καμία δεν καταλήγει κατηγορούμενη.  

Η κ. Παγιατάκη όμως ήθελε να πιστοποιήσει με το πλέον επίσημο έγγραφο, την αστυνομική της ταυτότητα, τη νέα ... κουτσουρεμένη κατά 5 χρόνια ηλικία της. Αυτή την επιθυμία  ''πλήρωσε'' με έξι μήνες φυλάκιση, ποινή που της επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας.

Το περιστατικό που την οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορούμενου συνέβη στις 15 Οκτωβρίου του 2006, ανήμερα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η Βίκυ Παγιατάκη πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και ζήτησε να εκδόσει νέο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, εκμεταλλευόμενη σχετική διαταγή του υπουργείου για εξπρές έκδοση ταυτοτήτων λόγω των εκλογών.

Στους αστυνομικούς του Γραφείου Ταυτοτήτων προσκόμισε πιστοποιητικό γέννησης από το Δήμο Ληλαντίων, στο οποίο αναγραφόταν ότι είχε γεννηθεί το 1953 ενώ στην πραγματικότητα είχε γεννηθεί το 1948. Ο αστυνομικός που παρέλαβε το πιστοποιητικό ανακάλυψε το ''λάθος'' και έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης και κατέληξε στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με κατηγορούμενους και δύο υπάλληλους του Δημοτολογίου Ληλαντίων, από το οποίο είχε εκδοθεί το λανθασμένο πιστοποιητικό. 

Οι δυο υπάλληλοι κατηγορούνταν για χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης, ενώ η αστρολόγος για ηθική αυτουργία κατά συρροή στη χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης και για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι η έκδοση του ψευδούς πιστοποιητικού γέννησης οφείλεται καθαρά σε ανθρώπινο λάθος και ότι δεν υπήρχε δόλος. Το δικαστήριο αποδέχτηκε τον ισχυρισμό αυτό εκ μέρους των δύο υπαλλήλων και τους αθώωσε.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τη Βίκυ Παγιατάκη, παρόλο που ισχυρίστηκε επιπλέον ότι δεν είχε λόγους να εκδώσει ταυτότητα κρύβοντας πέντε χρόνια από την ηλικία της, αφού κάτι τέτοιο δεν θα τη συνέφερε συνταξιοδοτικά.

Η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση και η υπόθεση θα εκδικασθεί στο Εφετείο, οπότε θα διαλευκανθεί πλήρως αν η κυρία Παγιατάκη επεδίωξε ή όχι την έκδοση του ψευδούς πιστοποιητικού.

 

Επιστροφή