ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 1-2: Αστραψε και βρόντηξε με σπουδαίο διπλό στο Αργος

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 1-2: Αστραψε και βρόντηξε με σπουδαίο διπλό στο Αργος
1 Οκτωβρίου 2017, 17:58
A+ A-
Καραμπάς και Πολίτης βρήκαν δίχτυα στο α' ημίχρονο.

Αστραψε και βρόντηξε ο ΑΟ Χαλκίς στο Αργος, έγινε καταιγίδα και "έπνιξε" τον Παναργειακό. Επικράτησε με 2-1 στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής, ενώ παράλληλα πήρε και μία άτυπη ρεβάνς για τον περσινό διασυρμό -από τους Αργίτες- με 4-0. 

Ο ΑΟΧ πριν λίγα 24ωρα με επίσημο έγγραφο ζήτησε την αναβολή της πρεμιέρας ενόψει της ...εξέτασης των φακέλων των ΠΑΕ της Β' Εθνικής από την ΕΕΑ, αλλά ακόμη ένα αίτημα των κυανόμαυρων πήγε στον ...βρόντο και - προφανώς- πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων από την ΕΠΟ. 

Σήμερα, λοιπόν, ταξίδεψε στον Αργος, αφήνοντας οριστικά πίσω του την πονεμένη ιστορία της ανόδου στη Football League.

Ο Αντώνης Αυλωνίτης ξεκίνησε με τον Ντουμάνη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Στεργιανό, Καραμπά, Μπακομήτρο, Θωμά, στο κέντρο τους Ντελέκο και Ταυταρίδη, επιτελικό τον Κονσταντίνοφ, στις πτέρυγες τους Πολίτη και Χαρτσιά και φορ τον Μπλάνκο.

Σημειωτέον, τα 7/11 των παικτών του αρχικού σχήματος (συμπεριλαμβανομένου και του Μπακομήτρου που έχει πάρει την ...ευβοϊκή "υποκοότητα") είναι από το νομό μας.

Στα του αγώνα, ο ΑΟΧ κατάφερε να πάρει ισχυρό προβάδισμα από το α' ημίχρονο με δυο γκολ ενός στόπερ κι ενός εξτρέμ.

Στο 29' ο ΑΟΧ κέρδισε φάουλ με τον Χαρτσιά. Ενα φάουλ που εκτέλεσε ο Στεργιανός στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας κι ο Κώστας Καραμπάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο ΑΟΧ δεν κλείστηκε πίσω και συνέχισε να πιέζει ψηλά, με σκοπό να κερδίσει μπάλες και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Σε μία απ' αυτές, στο 40', ο Κονσταντίνοφ τροφοδότησε τον Λάμπρο Πολίτη, κι αυτός με φαλτσαριστό πλασέ έκανε το 0-2. 

Ξαναμπήκε στο ματς ο Παναργειακός

Στο β' ημίχρονο η Χαλκίδα είχε μία καλή στιγμή με τον Μπλάνκο που σούταρε άουτ, αλλά λίγο αργότερα ο Παναργειακός ξαναμπήκε στο ματς από την άσπρη βούλα.

Συγκεκριμένα στο 52' από μία σέντρα που επιχειρήθηκε η μπάλα ...βρήκε το χέρι του Καραμπά και ο ρέφερι καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.

Ο Πέσιτς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και μείωσε σε 1-2.

Στο 54' ο Κονσταντίνοφ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, καταγράφοντας, όμως, άλλη μία τελική για τη Χαλκίδα.

Από το 55' μέχρι το 70' ο Παναργειακός προσπάθησε να στριμώξει τη Χαλκίδα, χωρίς, όμως, να απειληθεί σοβαρά η εστία του Ντουμάνη.

Από 'κει και πέρα η Χαλκίδα ισορρόπησε και ξαναπήρε μέτρα στο γήπεδο, με τον Αυλωνίτη να αλλάζει τον σχηματισμό σε 4-3-3, μετά την είσοδο του Εμέκα -στον αγωνιστικό χώρο- αντί του Κονσταντίνοφ.

Λίγο αργότερα ο Ανέστης αντικατέστησε στην κορυφή της επίθεσης τον Μπλάνκο, ενώ ο Αυλωνίτης έριξε στη μάχη και τρίτο στόπερ (αν και αγωνίστηκε στα χαφ), τον Γεωργίου, στη θέση του Ταυταρίδη.

Ο ΑΟΧ έκλεισε όλους τους διαδρόμους, δεν επέτρεψε και πολλά-πολλά στους Αργίτες και έτσι ήρθε το πρώτο σημαντικό διπλό.

Διαιτησία: Γκάμαρης, Δέτση-Αραβίδης. 

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Δουβίκας): Τσέλιος, Ιβανσιτς (46' Παναγιώτου), Κολλαράς, Μεζίνι (76' Παιδάκης), Καλλιβώκας, Πούτσης (80' Φασούλης), Παπουτσής, Καλύβας, Στάβριτς (46' Πέσιτς), Καλογέρης, Ντούκιτς.

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Αντώνης Αυλωνίτης): Ντουμάνης, Μπακομήτρος, Καραμπάς, Στεργιανός, Θωμάς, Ντελέκος (91' Παλιάτσιος), Ταυταρίδης (88' Γεωργίου), Πολίτης, Χαρτσιάς, Κονσταντίνοφ (68' Εμέκα), Μπλάνκο (82' Ανέστης). 

Επιστροφή