ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 1-2: Αγχώθηκε στο φινάλε, αλλά προκρίθηκε στους 16

ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ 1-2: Αγχώθηκε στο φινάλε, αλλά προκρίθηκε στους 16
4 Οκτωβρίου 2017, 19:05
A+ A-
Kαλές εντυπώσεις από την ομάδα του Βασιλικού.  

Ο ΑΟ Χαλκίς ήταν αυτός που προκρίθηκε στους "16" του Κυπέλλου Ευβοίας, καθώς νίκησε με 2-1 στο Στάδιο ως …φιλοξενούμενος, τον Λήλα.

Στην Γ’ φάση ο ΑΟΧ θα παίξει με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας, ενώ ο Λήλας μολονότι αποκλείστηκε, σε γενικές γραμμές άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Με αλλαγές παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες… Κυρίως η Χαλκίδα που άφησε εκτός 11αδας πρωτοκλασάτους παίκτες, όπως οι Κονσταντίνοφ, Πολίτης, Μπλάνκο, Στεργιανός, Θωμάς, Μπακομήτρος, Ντελέκος (ο «Ντέλε» με τον Κονσταντίνοφ και τον Θωμά ήταν κι εκτός αποστολής).

Αλλά και ο Λάμπρου είχε εκτός 11αδας τους Τσομπάνη και Καραχάλιο.

Ο Λήλας είχε στην άμυνα τους Τοουρφέ, Παλαιολόγο (στόπερ), τους Τζάβρα και Μπούρικα (ακραίους μπακ), στο κέντρο τους Τσολάκο (εξάρι), Κουβούση και Αγγελάτο Γιώργο, στις πτέρυγες τους Σεινταράσι και Δημ. Αγγελάτο και φορ τον Μαστροκώστα.

Ο ΑΟΧ είχε στόπερ τους Γεωργίου και Καραμπά, ακραίους μπακ τους Βαλκάνο και Τσίγκρο, στο κέντρο τους Ταυταρίδη - Εμέκα, μπροστά τους τον Ανέστη, εξτρέμ τους Λούκα και Χαρτσιά και στην κορυφή τον Παλιάτσιο.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Λήλα. Στο 6’ από φάουλ του Δημ. Αγγελάτου, κοντινό σουτ του Τοουρφέ, έφυγε ψηλά άουτ (τρομερή φάση).

Εσπασε το ρόδι ο Παλιάτσιος

Η Χαλκίδα δεν απάντησε με ευκαιρία, αλλά με γκολ, δύο λεπτά αργότερα (8’). Από ασίστ του Ανέστη, ο Πάρης Παλιάτσιος με σουτ εντός περιοχής (φωτό πάνω) έκανε το 0-1. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του επιθετικού από την Αλεξανδρούπολη, που αποκτήθηκε από την Ελευσίνα, αλλά …φάνηκε στην Κ20 του Αρη Θεσσαλονίκης.

Στο 10’ ο Λήλας άγγιξε την ισοφάριση. Ο Σειντραράσι (φωτό πάνω) έκανε μία κούρσα από αριστερά χωρίς να τον σταματήσει κανείς Χαλκιδέος, πάτησε περιοχή, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα άουτ.

Άλλη μία σπουδαία ευκαιρία έχασε ο Λήλας στο 20’, καθώς η άμυνα του ΑΟΧ έμπαζε από παντού. Ο φορ του Λήλα βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε συρτά, αλλά ο Ντουμάνης μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 35’ ο Λήλας βγήκε πάλι με αξιώσεις μπροστά, όταν ο Σεινταράσι έκλεψε την μπάλα, σούταρε με δύναμη από τα όρια της περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών του ΑΟΧ και απομακρύνθηκε.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Λάμπρου να ρίχνει στη μάχη τον Τσομπάνη επιθετικό χαφ και τον Καραχάλιο στη δεξιά πτέρυγα. Ο Αυλωνίτης έβγαλε τον Χαρτσιά και έβαλε τον Λάμπρο Πολίτη (σκόρερ του δεύτερου γκολ της Χαλκίδας στο Αργος την περ. Κυριακή), ενώ άλλαξε και τον Καραμπά με τον Μπακομήτρο (οι δυο βασικοί στόπερ μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο).

Ισχυρό προβάδισμα από τον Ανέστη

Στο 53’ μίλησε η κλάση του Λάμπρου Πολίτη. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έβγαλε μία γλυκιά σέντρα ακριβείας (από αριστερά) στην καρδιά της άμυνας του Λήλα και ο Ανέστης με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 0-2.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, για τον ΑΟΧ μπήκε στο ματς και ο Βαγγέλης Παπαδάκης, παίζοντας πίσω από τον Παλιάτσιο, ενώ ο Ανέστης γύρισε στο χώρο του κέντρου δίπλα στον Εμέκα (λίγο αργότερα μπήκε στο ματς και ο Μπλάνκο για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση).

Οσον αφορά τον Λήλα, προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά δεν βρήκε κενούς χώρους όπως στο α’ ημίχρονο και δεν έκανε φάσεις μπροστά στην εστία του Ντουμάνη.

Θα έλεγε κανείς ότι φαινόταν να μην το πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει το ματς, καθώς ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά.

Μείωσε ο Λήλας με Παλαιολόγο

Τελικά στο 85’ ο Λήλας διέψευσε τον εαυτό του και ξαναμπήκε στο ματς. Ο Καραχάλιος σούταρε, ο Ντουμάνης απέκρουσε και ο Παλαιολόγος με προβολή μείωσε σε 1-2.

Μάλιστα, στο 86’ ο Λήλας παραλίγο να ισοφαρίσει όταν από κόρνερ του Δημ. Αγγελάτου, η κεφαλιά του Τοουρφέ από το ύψος της μικρής περιοχής κατέληξε σε …νέο κόρνερ (φωτό κάτω).

Στη συνέχεια ο ΑΟΧ "πάγωσε" το ματς και έτρεξε στον ανοιχτό χώρο, χάνοντας μία κλασική ευκαιρία στο 90’ με τον Μπλάνκο (σούταρε άστοχα από διαγώνια θέση).

Τελικά, οι κυανόμαυροι κατάφεραν να κρατήσουν τo "διπλό" πρόκρισης και συνέχισαν νικηφόρα τα επίσημα παιχνίδια τους.

Διαιτησία: Φώτης, Καμπούρης-Παππάς.

ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ (Γιώργος Λάμπρου): Μαντάς, Τζάβρας (75' Κικίδης), Μπούρικας, Τοουρφέ, Παλαιολόγος, Τσολάκος, Κουβούσης (60’ Ρωμανός), Γιωρ. Αγγελάτος (46’ Τσομπάνης), Σεινταράσι (46’ Καραχάλιος), Μαστροκώστας Νικ., Δημ. Αγγελάτος

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Αντώνης Αυλωνίτης): Ντουμάνης, Βαλκάνος, Τσίγκρος, Γεωργίου, Καραμπάς (46’ Μπακομήτρος), Εμέκα, Λούκας, Ταυταρίδης (59’ Παπαδάκης), Παλιάτσιος (61’ Μπλάνκο), Ανέστης, Χαρτσιάς (46’ Πολίτης).

Επιστροφή