Εντυπη έκδοση: Η ιστορία της

Εντυπη έκδοση: Η ιστορία της
29 Μαρτίου 2017, 21:05
A+ A-
Πώς από τον άθλο των 8 σελίδων το 1976, η "Γνώμη" έφτασε να είναι η πρώτη σε αναγνωσιμότητα εβδομαδιαία περιφερειακή εφημερίδα στην Ελλάδα.

Η «ΕΥΒΟΙΚΗ ΓΝΩΜΗ» είναι δημιούργημα του Χαλκιδέου δημοσιογράφου Γιάννη Χ. Θεοφανίδη και γεννήθηκε την Τρίτη 4 Μαίου του 1976. Αρχικά, τυπωνόταν στην Αθήνα και κυκλοφορούσε με 8 μεγάλες σε σχήμα σελίδες, κάτι που θεωρείτο άθλος για την εποχή εκείνη στον  επαρχιακό Τύπο.

Από την πρώτη βδομάδα της κυκλοφορίας της τάραξε τα νερά του τοπικού Τύπου με την ύλη της, το σύγχρονο και ευχάριστο κασέ της και τα αποκλειστικά της θέματα.

Σύντομα καθιερώθηκε στη συνείδηση των Ευβοέων, που  έβρισκαν στις στήλες της βήμα για να πουν τα προβλήματά τους. Αγαπήθηκε γρήγορα από τους αναγνώστες, γιατί κάθε βδομάδα προσέφερε ποικίλη ύλη, αποκλειστικά θέματα και πλούσια ρεπορτάζ, κάτι που τότε ήταν άγνωστο στον επαρχιακό τύπο. 

Το 1979 πρωτοπόρος όπως πάντα, εξέδωσε το πρώτο free περιοδικό με  τον τίτλο  «ΤΟ ΑΛΦΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ».

Η συνεργασία της με τα καλύτερα τυπογραφεία της Αθήνας κράτησε  6 χρόνια. Το 1981 οργάνωσε στη Χαλκίδα, στην οδό Αρεθούσης 83,  ένα σύγχρονο ιδιόκτητο εκδοτικό τυπογραφείο με λινοτυπικές μηχανές και δύο επίπεδα πιεστήρια, ενώ  το 1990 η συνεχώς αυξανόμενη κυκλοφορία της ανάγκασε την ιδιοκτησία να φέρει στην Εύβοια το πρώτο κυλινδρικό ταχυπιεστήριο που το εγκατέστησε στα «Δύο Δέντρα» Χαλκίδας. Εκεί δημιουργήθηκαν και οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της.

Αργότερα, η εφημερίδα όχι μόνον αύξησε τις σελίδες της, αλλά μπήκε και στην τετραχρωμία. Ετσι ...ξενιτεύτηκε και πάλι. Το 1995 άρχισε να τυπώνεται στα ταχυπιεστήρια  μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος της Αθήνας, ενώ το 2008 ξεκινά τις περιοδικές ειδικές εκδόσεις με τον τίτλο "GO!".

Από την ημέρα που εκδόθηκε, η «ΓΝΩΜΗ» έχει διοργανώσει δεκάδες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού, κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και τη νεολαία, ενώ δεν είναι λίγες και οι χορηγίες της σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σήμερα, με βάση την έρευνα που έκανε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, αποδείχτηκε ότι η «ΓΝΩΜΗ»  είναι η πρώτη σε αναγνωσιμότητα εβδομαδιαία περιφερειακή εφημερίδα της Ελλάδας. 

Είναι μια υποδειγματικά άρτια οργανωμένη επιχείρηση με εκδότη και διευθυντή τον Γιάννη Χ. Θεοφανίδη. Εχει έδρα τη Χαλκίδα  (οδός Αθηνάς 4, δίπλα στα ΕΛΤΑ, στο κέντρο της πόλης) και απασχολεί 20 άτομα προσωπικό.

ΝΕΑ  ΕΠΕΚΤΑΣΗ  –  ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ   ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Στις 7  Γενάρη  του 2011 η εταιρία «ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», που μέχρι τότε εξέδιδε μόνο την Ευβοϊκή Γνώμη, μπαίνει στο χώρο των Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης και ξεκινάει το egnomi.gr, που ακολουθεί σε επιτυχία τα χνάρια της έντυπης έκδοσης.

Στις 12 Σεπτέμβρη του 2016 η εφημερίδα αλλάζει εκδότη και διευθυντή. Ο Γιάννης Θεοφανίδης αποχωρεί και το τιμόνι της Γνώμης και του egnomi.gr αναλαμβάνει -μετά από δεκαετή απασχόληση στην εταιρία- ο γιος του, Χουρμούζης (Ακης) Θεοφανίδης, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, αλλάζει και η ιδιοκτησία. Τα δύο μέσα ανήκουν πλέον στην εκδοτική εταιρία  «ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ MEDIA GROUP ΜΟΝ. Ι.Κ.Ε.», που συνεχίζει να έχει έδρα στην οδό Αθηνάς 4, στο κέντρο της Χαλκίδας.

Μια καινούρια επέκταση κάνει τον Μάρτιο του 2017 ο νέος επιχειρηματίας Ακης Θεοφανίδης. Ξεκινά τον  Ηλεκτρονικό  Επαγγελματικό Οδηγό της Εύβοιας  με τίτλο «OlaEvia.gr». Ετσι ανοίγει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες της  επιχείρησης.

Επιστροφή