Κατακλύστηκε από κόσμο η πλατεία της Αγίας Βαρβάρας

Κατακλύστηκε από κόσμο η πλατεία της Αγίας Βαρβάρας
6 Δεκεμβρίου 2017, 15:35
A+ A-
Με λαμπρότητα πανηγύρισε το παρεκκλήσιο της Ιερής Μητρόπολης, στη Χαλκίδα.

Το απόγευμα της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας, στη Χαλκίδα, όπου χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.

Στον εσπερινό προσήλθαν πολλοί χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, αφού ως γνωστό η Αγία Βαρβάρα είναι προστάτιδα του Πυροβολικού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και σε όσους γιόρταζαν τα ονομαστήριά τους, Κληρικούς και Λαϊκούς, αφού στις 4 Δεκεμβρίου τιμώνται, πλην της Αγίας  Βαρβάρας, ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Άγιος Σεραφείμ Φαναρίου και η Αγία Χριστοδούλη.

 

Ανήμερα της γιορτής, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή πολλών χριστιανών, οι οποίοι κατέκλυσαν και την πλατεία έξω από τον Ιερό Ναό.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει και την καθημερινή λειτουργική εξυπηρέτηση του Ιερού Ναού, τελώντας τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες (Όρθρο και Εσπερινό).

Επιστροφή