Λεφτά υπάρχουν

Λεφτά υπάρχουν
21 Δεκεμβρίου 2010, 09:35
A+ A-
Απίστευτη αποκάλυψη: Το ΤΕΙ Χαλκίδας δεν πληρώνει τη ΔΕΗ, ενώ έχει λεφτά! Κατέθεσε μη σύννομο προϋπολογισμό.

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο ΤΕΙ Χαλκίδας, λόγω χρεών, πριν λίγες μέρες και όλοι τα ... έβαλαν μαζί της και με το Υπουργείο Παιδείας, με τη λογική ότι δεν είναι σωστό να μένει στο σκοτάδι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και πρέπει το κράτος να καλύψει τα χρέη.

Να όμως, που αποκαλύφθηκε ότι λεφτά υπάρχουν. Το ΤΕΙ έχει τόσο πολλά χρήματα, που το αποθεματικό του είναι δύο φορές μεγαλύτερο από την επιχορήγηση που λαμβάνει από το κράτος! Ωστόσο οφείλει στη ΔΕΗ λογαριασμούς του 2008 και του 2009.

Η απίστευτη αποκάλυψη έγινε σε συνάντηση του βουλευτή του νομού Συμεών Κεδίκογλου (φωτό) με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσία και του ειδικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Παπάζογλου. Ο τελευταίος ενημέρωσε τον Ευβοιώτη βουλευτή για την καθυστέρηση στην υπογραφή της τροποποίησης του προϋπολογισμού, που έχει καταθέσει το ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπάζογλου, η τροποποίηση έγινε με τρόπο μη σύννομο, καθώς για παράδειγμα, το κόστος για επισκευές που έπρεπε να καλυφθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, η διοίκηση το άντλησε από τον τακτικό προϋπολογισμό αλλάζοντας αντίστοιχους κωδικούς κονδυλίων. Παράτυπη επίσης είναι και η σύνθεση του Συμβουλίου του ΤΕΙ.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη από το Μάιο ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο από το Υπουργείο Οικονομικών για τρία ΤΕΙ πανελλαδικά, μεταξύ των οποίων και το ΤΕΙ Χαλκίδας, ο οποίος έχει καθυστερήσει λόγω φόρτου εργασίας των ελεγκτών. Αναμένεται όμως σύντομα το πόρισμα.

Επιστροφή