Παιδεία

Μαθητές από το Σχηματάρι ταξίδεψαν στην Πολωνία

Μαθητές από το Σχηματάρι ταξίδεψαν στην Πολωνία
8 Απριλίου 2018, 11:21
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ 2016-2018.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου πέταξε με τα φτερά του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ 2016-2018, με τίτλο “Through artistic abilities to developed basic skills“ (Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων μέσα από καλλιτεχνικές ικανότητες) στο Rozogi  της Πολωνίας.

Μία μοναδική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές  Αναστασία Δέδε, ¶γγελος Γαζής, Αργύρης Γκέγκας, Μαρία ¶ννα Αλεξάκη, Ραφαήλα Μαρία Ζαχαρούλη, Σοφία Πινήτα, Παρασκευή Δανάη Βουρλιώτη, Τζεσίλντα Ντάτσι, Χαρμαντίπ Σινγκ και Χριστίνα Τσερκέζι.

Τα παιδιά συνόδεψαν η Διευθύντρια του σχολείου Στρατή Ευγενία  με οι εκπαιδευτικοί Αλεξάκη Ελένη και Νότη Στασινή. Μαζί με τους εταίρους φίλους από την Σλοβενία και την Κροατία οι μαθητές του Σχηματαρίου συμμετείχαν στο 4ο διακρατικό εργαστήριο, διάρκειας μιας εβδομάδας, που διοργάνωσαν οι Πολωνοί εταίροι του προγράμματος.

Με ένα πρόγραμμα φιλοξενίας απόλυτα προσηλωμένο στους στόχους του διακρατικού εργαστηρίου με τίτλο “Local folk art, stand up drama, craftwork, singing and dance workshops” κι οργανωμένο σε κάθε λεπτομέρειά του, υποδέχθηκαν θερμά τους συμμετέχοντες - εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου καθώς και τους υπόλοιπους εταίρους- η Πολωνική ομάδα Erasmus+ και το Γυμνάσιο στο Rozogi, από τις 18 Μαρτίου έως τις 26 Μαρτίου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων όπως: παρουσιάσεις σχολείων και χωρών, γνωριμία με την ιστορία των χωρών και τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας στην τέχνη, το χορό, τη μουσική, το θέατρο, παρακολούθηση-διδασκαλία χορών, γνωριμία με την πολωνική και Kurpian τοπική κουλτούρα και τις παραδόσεις της περιοχής, δημιουργίες, διακοσμήσεις και κατασκευές με τοπικούς καλλιτέχνες, κ. ά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχολεία: Μέχρι πότε παρατείνεται το σχολικό έτος

Σχολεία: Μέχρι πότε παρατείνεται το σχολικό έτος
Παιδεία
[21/04/2021 - 16:46]

Οι ημερομηνίες παράτασης σχολικού έτους για Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια . ...περισσότερα

Πυξίδα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου της Στερεάς Ελλάδας

Πυξίδα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας για μαθητές και μαθήτριες Λυκείου της Στερεάς Ελλάδας
Παιδεία
[17/04/2021 - 14:22]

Πρόγραμμα ενημέρωσης από την Περιφέρεια με 14 Ενότητες και 46 webinars. ...περισσότερα

Γονέας εξωσχολικού έστειλε στο νοσοκομείο διευθυντή Λυκείου

Γονέας εξωσχολικού έστειλε στο νοσοκομείο διευθυντή Λυκείου
Παιδεία
[16/04/2021 - 17:16]

Το απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη. ...περισσότερα