Ο Chef Προτείνει

Εύκολη γαλατόπια χωρίς φύλλο

Εύκολη γαλατόπια χωρίς φύλλο
8 Ιουνίου 2018, 07:00
Ιδανική για πρωινό

Το σίγουρο είναι ότι θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και είναι τόσο εύκολη στο να φτιαχτεί αλλά και τόσο γρήγορα για να φαγωθεί.

Υλικά

1 λίτρο γάλα

φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

1 κ. σούπας βούτυρο

400 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

Τι κάνουμε

Βράζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και 3 κουταλιές σούπας από τη ζάχαρη. Μόλις το μίγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα από πάνω και στη συνέχεια αφού το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατατοκροκέτες με γραβιέρα και ρίγανη

Πατατοκροκέτες με γραβιέρα και ρίγανη
Ο Chef Προτείνει
[01/06/2018 - 07:00]

Συνοδεύστε με ντιπ μαγιονέζας και μουστάρδας ...περισσότερα