Ο Chef Προτείνει

Ζυμαρικά με τόνο στο φούρνο

Ζυμαρικά με τόνο στο φούρνο
15 Ιουνίου 2018, 07:00
Θεϊκή γεύση

Ακούγοντας για μοναστηριακή κουζίνα οι περισσότεροι σκεφτόμαστε ότι θα είναι κάτι απλό και λιτό που δεν θα θέλαμε και πολύ να δοκιμάσουμε. Δεν είναι όμως έτσι. Στο Αγιο Ορος και γενικά στα μοναστήρια οι μοναχοί έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν και τα πιο απλά φαγητά ...θεικά. Βάζουν τα υλικά, το μεράκι και την προσευχή και το πιάτο τους είναι σκέτη ...αμαρτία.
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από το Αγιο Ορος και το σίγουρο είναι ότι όποιος δοκιμάσει θα βρεθεί στον παράδεισο των γεύσεων.

 

Υλικά:
• 1/2 κιλό μακαρόνια κοφτά
• 50 γρ. Βούτυρο
• 2-3 αυγά
• 50 γρ. τυρί σκληρό
• Αλάτι-πιπέρι

Για την σάλτσα:

• 1 κουτί τόνος
• 2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
• 4 ώριμες τομάτες
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• Αλάτι-πιπέρι-κανέλα μασούρι
• 2-3 σκελίδες σκόρδα ψιλοκομμένα
• Λίγα μανιτάρια (προαιρετικώς)


Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον τόνο λειωμένο και τα υπόλοιπα υλικά με λίγο νερό. Όταν δέσει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Όταν βράσουν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους, το βούτυρο και το τυρί. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει και βουτυρώσει σε βουτυρωμένο πυρέξ και γαρνίρουμε με το μείγμα. Σκορπάμε από πάνω την σάλτσα ή την τοποθετούμε κατά διαστήματα ώστε να έχει κάθε μερίδα από λίγο στο κέντρο και τα τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο να ροδίσουν για 10 λεπτά περίπου. Σερβίρονται ζεστά.