Έρχονται νέα εμπορικά κέντρα

Έρχονται νέα εμπορικά κέντρα
3 Ιουνίου 2018, 18:03
A+ A-
Δείτε τι σχεδιάζουν

Νέα εμπορικά κέντρα σχεδιάζονται αφού οι αριθμοί δείχνουν ότι αυτές οι επενδύσεις αποδίδουν και με το παραπάνω. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς τα τρία εμπορικά κέντρα της Lamda Development (mall Athens, Golden Hall, Mediterrannean Cosmos) εμφάνισαν αύξηση της επισκεψιμότητας σε ποσοστό 6,7%.

 

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ολοκληρώνονται και στην τελική ευθεία μπαίνουν τα ακόλουθα σχέδια:

 

• Academy Gardens, στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60 και Ηρούς). Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη υλοποίησης του έργου, έως το τέλος του 2018. Η εταιρεία Artume θα προχωρήσει στην κατασκευή του πολυχώρου εμπορίου και ψυχαγωγίας με εμβαδόν 55.000 τ.μ.

 

• Athens Alive, περιλαμβάνει την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, με την προσθήκη νέων χρήσεων και εγκαταστάσεων. Ο προϋπολογισμός του project, που προωθεί η κοινοπραξία των εταιρειών News Agency, Redstone, Bluerock, AECOM και Colliers, ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ, με τα φιλόδοξα σχέδια να προβλέπουν την υλοποίηση ξενοδοχείων, καταστημάτων και γραφείων, όπως και την αναβάθμιση των υφιστάμενων ολυμπιακών ακινήτων.

 

• Επέκταση Golden Hall. Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η Lamda Development τις εργασίες για την επέκταση του εμπορικού κέντρου και συγκεκριμένα για την προσθήκη νέων εκμισθώσιμων χώρων 11,5 χιλιάδων τ.μ. Το ενυδρείο, όπως και το μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων θα καταλαμβάνει επιφάνεια 3,2 χιλ. τ.μ.

 

• Επέκταση Smart Park. Οι εργασίες για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης, με δομήσιμη επιφάνεια 15.500 τ.μ. του εμπορικού κέντρου Smart Park αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα. Στο νέο τμήμα του mall, που αποτελεί επένδυση ύψους 23 εκατ. ευρώ, θα αναπτυχθούν 20-25 καινούργια εμπορικά καταστήματα.

 

• Cambas project, σε επιφάνεια 315 στρεμμάτων στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά στην Κάντζα. Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων ενέκρινε την μελέτη αποκατάστασης των διατηρητέων κτηρίων του πρώην εργοστασίου οινοποιίας. Το έργο, που ακόμη βρίσκεται στο αρχικό στάδιο, θα διαθέτει επιφάνεια 132.815 τετραγωνικά μέτρα από τα οποία οι ανοιχτοί χώροι θα είναι 53.115 τ.μ. και η δομήσιμη επιφάνεια θα είναι 79.700 τ.μ.

 

Επιστροφή