ΣΟΚ: Ενα στα πέντε παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας στην Ελλάδα

ΣΟΚ: Ενα στα πέντε παιδιά θύμα σεξουαλικής βίας στην Ελλάδα
11 Ιουνίου 2018, 12:46
A+ A-
Το 90% των επιθέσεων προέρχεται από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με στοιχεία - σοκ- στην Ελλάδα, τα οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές, το Χαμόγελο του Παιδιού, το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού και η ΕΛΙΖΑ, η σεξουαλική βία σε παιδιά φαίνεται ότι παίρνει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο καιρό, ενώ σε ποσοστό 90% προέρχεται μέσα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.

Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για το Παιδί (1056) δέχθηκε για το έτος 2017 848 καταγγελίες οι οποίες αφορούσαν 1656 ανήλικους. Τα σοκαριστικά στοιχεία δείχνουν ότι η κακοποίηση αφορά κατά 39% παιδιά έως μόλις 6 ετών.

Κακοποίηση φυσικά δεν είναι μόνο η σεξουαλική αλλά και η έκθεση παιδιού σε πορνογραφικό υλικό, καθώς και ο ξυλοδαρμός.

Σύμφωνα τα στοιχεία της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης από το 2015 έως και τις αρχές του 2018 η υπηρεσία έχει χειριστεί 220 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Ολοι μας πρέπει να ενημερώνουμε αμέσως τις Αρχές εάν πέσει κάτι στην αντίληψή μας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να σώσουμε αυτές τις αθώες ψυχές. 

Επίσης, ανακοίνωση εξέδωσε η Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρεία προκειμένου να καλέσει τα μέλη της να έχουν ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και εγρήγορση σχετικά με ζητήματα που αφορούν σε  πιθανή κακοποίηση παιδιών τονίζοντας ότι στις μέρες μας βλέπουμε να άρχονται στο φως της δημοσιότητας φρικιαστικές υποθέσεις σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Επιστροφή