Περιβάλλον

Το ΠΑΚΟΕ βγάζει ακατάλληλες για κολύμβηση πολλές παραλίες στην Εύβοια, καθώς και πόσιμο νερό

Το ΠΑΚΟΕ βγάζει ακατάλληλες για κολύμβηση πολλές παραλίες στην Εύβοια, καθώς και πόσιμο νερό
13 Ιουνίου 2018, 19:53
Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις μετρήσεις σε όλες τις ακτές και τις περιοχές.

Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), το οποίο διενήργησε μικροβιολογικές αναλύσεις σε δείγματα νερών, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, καθώς και σε παραλίες του νομού.

Σύμφωνα με τους πίνακες αποτελεσμάτων των μικροβιολογικών αναλύσεων, σε αρκετές περιοχές είναι ακατάλληλο για κατανάλωση το πόσιμο νερό, ενώ αρκετές είναι και οι παραλίες που κρίνονται ακατάλληλες για κολύμβηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάλογες μετρήσεις είχε δώσει και πέρσι στη δημοσιότητα το ΠΑΚΟΕ, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανού, ο οποίος έσπευσε να διαψεύσει τις τότε μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ και έδωσε στη δημοσιότητα μετρήσεις από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Δείτε εδώ την περσινή ανακοίνωση του κ. Σπανού).

Σε ό,τι αφορά τις φετινές μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, είναι χαρακτηριστικό ότι για το πόσιμο νερό κρίθηκε ακατάλληλο το 32% των δειγμάτων (τα 9 από τα 27 δείγματα) σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Σχετικά με τις παραλίες, σύμφωνα πάντα με το ΠΑΚΟΕ, κρίθηκαν ακατάλληλες για κολύμβηση 14 από τις 52 (ποσοστό 27%) στη Νότιο Εύβοια και 14 από τις 43 (ποσοστό 32,6%) στη Βόρειο Εύβοια. 

Τα ποσοστά ακαταλληλότητας είναι αρκετά μεγάλα και αφορούν σε δημοφιλείς παραλίες, (αναφέρονται παραλίες της Λαμψάκου,  της Ερέτριας, της Μουρτερής, της Αρτάκης, των Πολιτικών, της Δάφνης, των Ροβιών, των Βασιλικών κ.ά).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις μετρήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΚΟΕ.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΛΙΒΕΡΙ: Σύσκεψη για την προστασία από τις φωτιές

ΑΛΙΒΕΡΙ: Σύσκεψη για την προστασία από τις φωτιές
Περιβάλλον
[17/06/2019 - 15:45]

Μεταξύ της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κύμης Αλιβερίου και ομάδων Εθελοντών δασοπυροσβεστών. ...περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια
Περιβάλλον
[15/06/2019 - 12:20]

Η Γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ...περισσότερα