Ψαλιδισμένες παροχές για διαβατικούς και ακτινοθεραπείες

Ψαλιδισμένες παροχές για διαβατικούς και ακτινοθεραπείες
18 Ιουνίου 2018, 12:10
A+ A-
Ο αναπληρωτής υπουργός μιλά για σπατάλες εκατομμυρίων

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης από το βήμα της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουνίου προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις περικοπές στις παροχές για τους διαβατικούς και τις ακτινοθεραπείες. Μίλησε για σπατάλες εκατομμυρίων που γίνονται και πως είναι απαραίτητες οι περικοπές.

Ωστόσο οι αντιδράσεις από τους διαβητικούς ασθενείς είναι πολλές, αφού η ασθένεια του διαβήτη αφορά μια μεγάλη κατηγορία ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, που χρειάζονται κάθε μέρα τη θεραπεία τους.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό προβλέπεται μειωμένος αριθμός αναλώσιμων για τους διαβητικούς, μειωμένες ταινίες μέτρησης σακχάρου, για διαβητικούς τύπου 1 οι βελόνες ινσουλίνης παραμένουν 100, ενώ για τύπου 2 ανέρχονται στις 60.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Διαβήτη αναφέρει σχετικά ότι η βελόνα στο στυλό ινσουλίνης πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο μια φορά. Και αυτό μπορεί να γίνεται τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα, άρα δεν επαρκούν.

Χαράτι όμως γίνεται και στις ακτινοθεραπείες στον ιδιωτικό τομέα. Η συμμετοχή του ασφαλισμένου προβλέπεται 10%. Ωστόσο σε περίπτωση που αποδειχτεί από γιατρό ότι η θεραπεία σε δημόσιο νοσοκομείο έχει μεγάλο χρόνο αναμονής, η θεραπεία στον ιδιωτικό τομέα γίνεται δωρεάν.

Επιστροφή