Αρνούνται οι οπτικοί να δίνουν γυαλιά οράσεως χωρίς πληρωμή στους ασθενείς

Αρνούνται οι οπτικοί να δίνουν γυαλιά οράσεως χωρίς πληρωμή στους ασθενείς
21 Ιουνίου 2018, 19:56
A+ A-
Ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών.  

Μπορεί η κυβέρνηση να ψήφισε άρθρο στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, με το οποίο δίνει την δυνατότητα στους ασθενείς να προμηθεύονται γυαλιά οράσεως, χωρίς να τα προπληρώνουν (και να εισπράττουν μετά τα λεφτά, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα), αλλά είναι αμφίβολο αν θα εφαρμοστεί το μέτρο.

Η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών αποφάσισε να μην δέχεται  τις συνταγές και την βεβαίωση, η οποία ενέχει θέση voucher (εγγύησης), για την πληρωμή γυαλιών οράσεως γιατί όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της:

  1. Ο ΕΟΠΥΥ και ο ΕΦΚΑ μας χρωστάει ληξιπρόθεσμα από το 2011.
  2. Θα δεχόμαστε ‘’χαρτιά’’ αντί χρημάτων, αλλά θα είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε με μετρητά ΦΠΑ, εμπορεύματα, πάγια έξοδα, τους εργαζόμενους κλπ.
  3. Δεν θα ξέρουμε πότε θα πληρωνόμαστε από τον ΕΟΠΥΥ.
  4. Δεν θα εισπράττουμε το ποσό του  voucher αλλά μειωμένο ποσό λόγω κουρέματος και της υποχρεωτικής έκπτωσης προς τον ΕΟΠΥΥ. Βέβαια εμείς θα κόβουμε τιμολόγιο για όλο το ποσό.
  5. Δεν υπάρχει πλέον, μετά από 8 χρόνια άγριας λιτότητας, ρευστότητα στις επιχειρήσεις μας για να χρηματοδοτήσουμε τον ΕΟΠΥΥ για αδιόρατο χρονικό διάστημα.
  6. Συνάδελφοι οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση δεν θα μπορούν να εισπράττουν και οι επιχειρήσεις τους καταδικάζονται σε κλείσιμο.
  7. Κατ’  ουσίαν δεν μειώνεται η γραφειοκρατία προς τον ασφαλισμένο, αφού είναι υποχρεωμένος να συναλλάσσεται πάλι με τον ΕΟΠΥΥ (πιστοποιημένος οφθαλμίατρος, ελεγκτής ιατρός, κτλ)

Επιστροφή