Κοινωνία

ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΥΒΟΙΑ: Κυβερνήτης σκάφους μέθυσε και προκάλεσε αναστάτωση στα Λιχαδονήσια

ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΥΒΟΙΑ: Κυβερνήτης σκάφους μέθυσε και προκάλεσε αναστάτωση στα Λιχαδονήσια
8 Ιουλίου 2018, 09:57
Μετέφερε επιβάτες και ενώ περίμενε να τους πάρει, ...πλακώθηκε στις μπύρες.

Επεισόδιο με ιδιοκτήτη σκάφους, που εκτελεί δρομολόγια από παραλιακή πόλη της Φθιώτιδας προς τα Λιχαδονήσια, μεταφέροντας λουόμενους, σημειώθηκε το Σάββατο 7 Ιουλίου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης του σκάφους, το πρωί έκανε κανονικά το δρομολόγιο αποβιβάζοντας τους πελάτες του στα Λιχαδονήσια. Όση ώρα όμως βρισκόταν εκεί περιμένοντας να τους πάρει πίσω, φέρεται να κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα από μπύρες.

Όταν ήρθε η ώρα της επιστροφής, ο άντρας δεν ήταν σε θέση να κυβερνήσει το σκάφος και οι πελάτες του αρνήθηκαν να επιβιβαστούν και προσπάθησαν να αποτρέψουν και τον ίδιο να ανέβει στο σκάφος.

Αυτός όμως πήρε το σκάφος και αναχώρησε, όπως λένε οι πληροφορίες, κινούμενος επικίνδυνα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Λιμενικό και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Οι λιμενικοί τον περίμεναν στο λιμάνι και τον οδήγησαν προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Τον υπέβαλαν σε αλκοτέστ και, όπως αποδείχθηκε, το αλκοόλ στο αίμα του ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Σε ό,τι αφορά στους επιβάτες του σκάφους του επέστρεψαν με άλλα σκάφη.