Πήρε στήριξη και από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων η πρόταση του ΕΚΠΑ για τις Πανεπιστημιακές Σχολές στη Χαλκίδα

Πήρε στήριξη και από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων η πρόταση του ΕΚΠΑ για τις Πανεπιστημιακές Σχολές στη Χαλκίδα
20 Ιουλίου 2018, 08:30
A+ A-
Εκδόθηκε και ψήφισμα.

Την υποστήριξη και τον εμπλουτισμό της πρότασης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για ίδρυση νέων Πανεπιστημιακών Δομών (Συγκρότημα Ευρίπου) στην περιοχή Εύβοιας Βοιωτίας, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων, με ψήφισμα που ενέκρινε κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 18 Ιουλίου.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρει –μεταξύ άλλων- ότι:

«Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της γενικότερης τάσης για ίδρυση νέων πανεπιστημιακών δομών σε διαπεριφερειακό επίπεδο, πολιτική που  έχει και την  υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, προτείνει την ίδρυση, στην περιοχή Εύβοιας Βοιωτίας, του Συγκροτήματος του Ευρίπου, ενός συνόλου πανεπιστημιακών δομών που αξιοποιούν το ΤΕΙ Χαλκίδας, που εδρεύει στα Ψαχνά,  με δύο Νέα Τμήματα, το Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλιακών Σπουδών, καθώς και ενός ακόμη Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου.  Για τον σκοπό αυτό αξιοποιούνται οι εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Χαλκίδας στα Ψαχνά.

Επίσης προτείνεται η ίδρυση Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας, με Τμήμα Ολοκληρωμένης Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων καθώς  και Τμήμα Διατροφολογίας και Διαιτολογίας.

Προβλέπεται η δημιουργία «Τεχνόπολης», δηλαδή Τεχνολογικού Πάρκου, καθώς και Ακαδημαϊκή Δομή Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Το σχέδιο αυτό εφαρμόζεται από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Βασική παράμετρος για την υλοποίηση του Συγκροτήματος Ευρίπου είναι η στενή συνεργασία Πανεπιστήμιου Αθηνών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Υπουργείου Παιδείας για να προχωρήσει, χωρίς εμπόδια, η υλοποίησή του.

Είναι όντως η πρώτη φορά που η Χαλκίδα και η Εύβοια γίνονται αποδέκτες μίας τόσο συγκεκριμένης και εφαρμόσιμης πρότασης η οποία συνάδει με τον γενικότερο σχεδιασμό που λαμβάνει χώρα σε όλη την Ελλάδα.

Είναι αυτονόητο ότι υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στην υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού εφόσον δρομολογηθεί. Ενθαρρύνουμε το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Παιδείας για τη δρομολόγησή του.»

Επιστροφή