Γιατί δεν πρέπει να περιμένουμε έργα (και) στην Εύβοια επί ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί δεν πρέπει να περιμένουμε έργα (και) στην Εύβοια επί ΣΥΡΙΖΑ
11 Αυγούστου 2018, 13:48
A+ A-
Άρθρο του Συμεών Κεδίκογλου, με αφορμή τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας.

 *Γράφει ο Συμεών Κεδίκογλου, πρώην βουλευτής και υφυπουργός Παιδείας

Προϋπόθεση για την επίτευξη έργου είναι η βούληση και η ικανότητα σχεδιασμού και υλοποίησης. Οι κυβερνώντες ούτε θέλουν αλλά, αποδεδειγμένα ανεπαρκείς, ούτε και μπορούν.

Διακατέχονται από αντίληψη αντιαναπτυξιακή για λόγους που δε χρειάζεται να αναλυθούν εδώ. Έτσι υπάρχει στασιμότητα παντού πανελλαδικά, εκτός από έργα που ήταν στο τελευταίο στάδιό τους (ΠΑΘΕ, Μετρό κλπ).

Η Εύβοια δε θα μπορούσε να ξεφύγει απ τον κανόνα. Όπου το κεντρικό κράτος είχε εμπλοκή μικρότερη ή μεγαλύτερη τίποτα δεν προχώρησε. Ούτε η διακηρυγμένη από στόματος πρωθυπουργού παράκαμψη Βασιλικού.

Ούτε η παράκαμψη Χαλκίδας, έργο υπερώριμο,  που μετά τις εκλογές άλλαξαν  προτεραιότητες, μετέφεραν τα χρήματα αλλού (Ηλεία) και δεν ξεκίνησε ούτε κι όταν η Περιφέρεια εξασφάλισε κονδύλια από την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.

Άλλωστε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είχε εκφράσει τη διαφωνία με το έργο που  αποκαλούσαν «Φαραωνικό». Καθυστερήσεις από πλευράς  υπουργείου (κι ας προσπαθούν να τα ρίξουν όλα στην αυτοδιοίκηση) και για τα συνοδά έργα του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας.

Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα, αν και με ιδιαιτερότητες, η απόφαση του κεντρικού συμβουλίου νεωτέρων μνημείων για το έργο της δημοτικής αγοράς. Έργο ταλαιπωρημένο και τόσο απαραίτητο για τον αστικό ιστό της Χαλκίδας.

Η απόφαση έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την «στημένη» ερώτηση κυβερνητικού βουλευτή Εύβοιας στην υπουργό πολιτισμού και μοιραία προκαλεί συνειρμούς. Ας μην απορούμε δε με το σκεπτικό της απόφασης.

Είναι η ίδια νοοτροπία που οδηγεί στο σκεπτικό για αρχαία και δάσος στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού. Ας μην έχουμε λοιπόν αυταπάτες για έργα στη διάρκεια του βίου των Συριζανέλ. Το ευχάριστο είναι ότι φεύγουν σύντομα. Το δυσάρεστο ότι χάθηκε μια τετραετία για την Εύβοια έχοντας τέσσερις βουλευτές και δύο υπουργούς στην κυβέρνηση...

Επιστροφή