Κοινωνία

Ο Χαλκιδέος Γιάννης Ανέστης έζησε τον εφιάλτη της επίθεσης με ρουκέτες στο Ισραήλ

Ο Χαλκιδέος Γιάννης Ανέστης έζησε τον εφιάλτη της επίθεσης με ρουκέτες στο Ισραήλ
10 Αυγούστου 2018, 17:51
Ο νεαρός γκολκίπερ μένει με τη σύζυγό του στην πόλη Μπερ Σεβά.

O Χαλκιδέος τερματοφύλακας Γιάννης Ανέστης μένει εδώ και λίγο καιρό στην πόλη του Μπερ Σεβά, αφού έχει πάρει μεταγραφή στην Χαποέλ Μπερ Σεβά, ενώ το σπίτι του 27χρονου βρίσκεται αρκετά κοντά στην εμπόλεμη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Ανέστης βίωσε μια συγκλονιστική εμπειρία με βόμβες-ρουκέτες να πέφτουν ένα-δυο χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του. Ο ίδιος, αλλά και η σύζυγός του (σ.σ. το ζευγάρι παντρεύτηκε πρόσφατα) είναι καλά στην υγεία τους.

Ο Ανέστης -για καλή του τύχη- ήταν στο σπίτι του το πρωί της Πέμπτης όταν οι Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν με ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος. Μάλιστα αρχικά δεν κατάλαβε τι συμβαίνει και νόμιζε πως γίνεται σεισμός. Υπολογίζεται πως εκτοξεύτηκαν πάνω από 200 ρουκέτες από την ένοπλη οργάνωση "Χαμάς".

Ο Γιάννης Ανέστης είπε: «Δεν το έχουμε ξαναζήσει. Ήμασταν σπίτι με τη γυναίκα μου και ακούσαμε τις σειρήνες πολέμου. Στην αρχή μην ξέροντας τι γίνεται αναρωτηθήκαμε και πανικοβληθήκαμε. Με πήρε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας και μου είπε αν ακούσω ξανά τέτοιο θόρυβο να πάω σε ένα δωμάτιο που έχουν όλα τα σπίτια εδώ και το λένε safety room…»

Τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, πλέον, στη Λωρίδα της Γάζας με την κυβέρνηση της Παλαιστίνης να βγάζει και ανακοίνωση για το τέλος των εχθροπραξιών.

Ο Γιάννης Ανέστης θα περιμένει να δει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Εδώ και μέρες ακούγεται ότι δύσκολα θα μείνει στο Ισραήλ και σίγουρα μετά απ' αυτή την εξέλιξη, λογικά θα πρέπει να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να επιστρέψει στην Ελλάδα...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ