Λαθραίος καπνός, τσιγάρα και 5900 ευρώ στην κατοχή 36χρονου αλλοδαπού

Λαθραίος καπνός, τσιγάρα και 5900 ευρώ στην κατοχή 36χρονου αλλοδαπού
15 Αυγούστου 2018, 14:45
A+ A-
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας το Σάββατο 11 Αυγούστου.

Συνελήφθη, το Σάββατο 11 Αυγούστου το μεσημέρι στην Άμφισσα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, ένας 36χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ο 36χρονος και τόσο στην κατοχή του, όσο και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κιλά και 200 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, 250 λαθραία πακέτα τσιγάρων και το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και ένα δέμα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 5.650 ευρώ, καθώς και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop), το οποίο ο 36χρονος αποπειράθηκε να στείλει μέσω των ΚΤΕΛ της περιοχής, στην Αθήνα.

Η ποσότητα του καπνού και τα πακέτα των τσιγάρων, θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας - Δελφών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Επιστροφή