ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ 2-4: Ο Σίδερης την ξελάσπωσε στα δύσκολα

1 Σεπτεμβρίου 2018, 20:03
A+ A-
Οι φιλοξενούμενοι προκρίθηκαν πιο δύσκολα απ' όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Σ' ένα σκληρό παιχνίδι στο Πάρκο του Λαού, η Μακρυκάπα, έστω και δύσκολα, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πέρασε αλώβητη από την πρωτεύουσα του νομού νικώντας με 4-2 τον αξιόμαχο Κεραυνό Χαλκίδας.

Ετσι, οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ευβοίας, με πρωταγωνιστή τον Σίδερη (δεξιά στη φωτό) που ξελάσπωσε την ομάδα του, όταν το ματς έδειξε να οδεύει στην παράταση (αν και υπήρχε χρόνος μέχρι την ολοκλήρωση του 90λεπτου).

Στο 63' ο Κεραυνός ισοφάρισε σε 2-2 και κάπου εκεί ο Σίδερης με μία ασίστ κι ένα γκολ έβαλε την σφραγίδα του στο ματς.

Η Μακρυκάπα στο α' ημίχρονο είχε την κατοχή, αλλά και ο Κεραυνός δημιούργησε καλές στιγμές μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Στο 25' ο Νάσος Γκίκας έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, βρήκε ανοιχτό γήπεδο, πάσαρε στον Μπαϊμπάκη και ο χαρισματικός σκόρερ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-1.

Ο Κεραυνός που έδειξε πολύ καλά στοιχεία -και θα είναι ανταγωνιστικός στη Β' ΕΠΣΕ- ισοφάρισε στο 51' με τον Αντωνίου.

Ο σκόρερ έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Μακρυκάπας, νίκησε και στην προσωπική τους "μονομαχία" τον Πουρνή και πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-1.

Να σημειώσουμε ότι ο Πουρνής αντικατέστησε κάτω από τα δοκάρια το νεαρό Τζουβάρα που ξεκίνησε βασικός, αλλά τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Στο 55' ένας άλλος νεαρός, ο Σ. Στούμπος, έκανε το 1-2 με ...το που μπήκε στο ματς.

Ελάχιστα πριν εκτελεστεί κόρνερ πήρε τη θέση του Βουρδάνου. Μάλιστα, η αρχική σκέψη ήταν να ...περάσει η στημένη φάση και μετά να γίνει η αλλαγή, καθώς ο Βουρδάνος είναι ψηλότερος και θα μπορούσε να διεκδικήσει την κεφαλιά στα καρέ του Κεραυνού.

Τελικά, η αλλαγή έγινε και στην εξέλιξη της φάσης, μετά από αναμπουμπούλα στην αντίπαλη άμυνα, ο Σ. Στούμπος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2.

Στο 63' ο Κεραυνός κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κουζούλογλου για το 2-2.

Στο 74' από καλοζυγισμένο φάουλ του Σίδερη, ο προωθημένος σε στατικές φάσεις Καρκαλής με κεφαλιά έκανε το 2-3 και έβαλε ξανά σε τροχιά πρόκρισης την Μακρυκάπα.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 76', ο Σίδερης βρήκε ανοιχτό διάδρομο, πλάσαρε υποδειγματικά τον Εμμανουηλίδη και έκανε το 2-4 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ο προπονητής της Μακρυκάπας Νίκος Κιαπέκος είδε το ματς έξω από το συρματόπλεγμα, καθώς παραμένει τιμωρημένος από την περ. σεζόν.

Διαιτησία: Βελέντζας, Παππάς - Δούκας.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Εμμανουηλίδης, Καρκαλής (85' Καρβελάς), Κεραμιδάς, Δάβρης, Στάμου (83' Καλαβρής), Δουρμούσογλου (75' Σολογιάννης), Ρούσσος, Συνοδάκης, Αντωνίου, Κουζούλογλου, Ζαφείρης.

ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ: Τζουβάρας (32' λ.τρ. Πουρνής), Σμπρίνης (50' Λέκκας), Χ. Χασάνδρας, Καρκαλής, Νασ. Γκίκας, Μπασινάς, Νικ. Γκίκας, Μπαϊμπάκης, Βουρδάνος (54' Σ. Στούμπος), Σίδερης (88' Π. Στούμπος), Κουτσαυλής. 

Bασίλης Θαλάσσης και Νίκος Κιαπέκος.

Φάση από το ματς που είχε πολλές σκληρές μονομαχίες.

Ο Αντωνίου, ο σκόρερ του πρώτου γκολ του Κεραυνού Χαλκίδας.

Επιστροφή