Υγεία

ΕΛΛΑΔΑ: Σε μάστιγα εξελίσσεται ο ιός του Δυτικού Νείλου

ΕΛΛΑΔΑ: Σε μάστιγα εξελίσσεται ο ιός του Δυτικού Νείλου
14 Σεπτεμβρίου 2018, 09:33
Τουλάχιστον 28.000 άνθρωποι στη χώρα μας έχουν μολυνθεί από τον ιό, την φετινή περίοδο.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την Ελλάδα την φετινή περίοδο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τουλάχιστον 28.000 άνθρωποι στη χώρα μας έχουν μολυνθεί με τον ιό, που μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος από μολυσμένα κουνούπια.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ξεπέρασαν τους 200 εκείνοι που εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές από τη λοίμωξη με τον ιό και χρειάστηκε να νοσηλευτούν για την αντιμετώπισή τους.
 
Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), 24 άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα σε νοσοκομεία της Αττικής και της Μακεδονίας.

Όλοι τους εμφάνισαν συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύμπτωμα, μετά τη μόλυνσή τους, όπως εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα. Οι 12 εξ αυτών έχουν εισαχθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
 
Τα θανατηφόρα κρούσματα ανέρχονται σε 22, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε ένας θάνατος λόγω της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου.
 
Η μεγαλύτερη επίπτωση του ιού του Δυτικού Νείλου και της λοίμωξης που αυτός προκαλεί, αποτυπώνεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Αττική: Από τα 202 κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα τα 98 εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο, με τη μεγαλύτερη εστία της λοίμωξης να βρίσκεται στη Δυτική Αττική.
 
Επίσης, κρούσματα έχουν καταγραφεί σε περιοχές της Βοιωτίας, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας, της Ημαθίας, της Πέλλας, του Έβρου, της Κορίνθιας, του Κιλκίς, των Σερρών, της Ροδόπης και του Ρεθύμνου. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν την εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα προκήρυξη για 158 νέες θέσεις στην Υγεία

Νέα προκήρυξη για 158 νέες θέσεις στην Υγεία
Υγεία
[16/09/2018 - 07:35]

Θα επιλεγούν υπάλληλοι 62 ειδικοτήτων, από γιατροί μέχρι πτυχιούχοι Πληροφορικής. ...περισσότερα

Αυτά είναι τα σνακ που μπορείτε να φάτε άφοβα το βράδυ

Αυτά είναι τα σνακ που μπορείτε να φάτε άφοβα το βράδυ
Υγεία
[15/09/2018 - 20:20]

Είναι θρεπτικά και με λίγες θερμίδες, οπότε μπορείτε να τα φάτε ακόμη και αν είστε σε δίαιτα. ...περισσότερα

Κρούσμα μινιγγίτιδας σε μαθητή στη Σκύρο κράτησε κλειστά τα σχολεία για τρεις μέρες (VIDEO)

Κρούσμα μινιγγίτιδας σε μαθητή στη Σκύρο κράτησε κλειστά τα σχολεία για τρεις μέρες (VIDEO)
Υγεία
[15/09/2018 - 09:00]

Στο Νοσοκομείο Παίδων διακομίστηκε το παιδί. Δείτε τι δήλωσε ο Δήμαρχος. ...περισσότερα