Με λαμπρότητα και τιμές η Χαλκίδα υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας από την Σκόπελο

Με λαμπρότητα και τιμές η Χαλκίδα υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας από την Σκόπελο
17 Οκτωβρίου 2018, 07:33
A+ A-
Έγινε η επίσημη έναρξη των φετινών "Δημητρίων", προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου.

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Κλήρου και Λαού άρχισαν στην Χαλκίδα οι εορταστικές εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, με την ονομασία «Δημήτρια», τα οποία εδώ και 26 χρόνια έχουν  καταστεί θεσμός για την Τοπική Εκκλησία.

Στις εκδηλώσεις αυτές, υπάρχει η ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.

Με προεξάρχοντα τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, η πόλη της Χαλκίδος υποδέχθηκε την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου το ιερό Εικόνισμα της Παναγίας από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκοπέλου.

Την Εικόνα της Παναγίας συνόδευσε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Παπασταμούλος, εκτελών χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιερής Μονής, μαζί με Κληρικούς της  Σκοπέλου, αλλά και πολλούς  ευσεβείς Σκοπελίτες και Γλωσσιώτες.

Στην πλατεία Ηρώων Χαλκίδας, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και μετά την τελεσθείσα Ιερά Δέηση, προσεφώνησε την Παναγία και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Κληρικούς και τους Σκοπελίτες, για την «μεγάλη ευλογία» της μεταφοράς της Ιερής Εικόνος στην Χαλκίδα.

Στη συνέχεια η Ιερή Πομπή κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου εψάλη η Ιερή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Επιστροφή