Κοινωνία

Δεν πουλάμε-Δεν πουλάμε

Δεν πουλάμε-Δεν πουλάμε
7 Ιανουαρίου 2011, 00:20
Οι πωλητές λαϊκών αγορών δηλώνουν ότι δεν θα πάνε το Σάββατο στη νέα θέση της λαϊκής.

Παραφράζοντας το γνωστό θεατρικό έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω-Δεν πληρώνω» οι πωλητές λαϊκών αγορών αρνούνται πεισματικά να μεταφερθούν στη νέα θέση της λαϊκής του Σαββάτου και δηλώνουν «Δεν πουλάμε-Δεν πουλάμε».

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της λαϊκής δρομολογήθηκαν μετά την απόφαση του Δήμου Χαλκιδέων να ξεκαθαρίσει με δελτίο τύπου ότι η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει αύριο Σάββατο 8 Γενάρη στη νέα θέση που έχει καθοριστεί.                                          

Την Τρίτη 4 Γενάρη πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση των σωματείων που δραστηριοποιούνται στο νομό Ευβοίας και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία αποφασίστηκε  ομόφωνα η αποχή των Πωλητών Λαϊκών Αγορών από την λαϊκή αγορά του Σαββάτου.

Ως αιτία της αποχής προβάλλεται το γεγονός ότι ο χώρος ,που έχει υποδειχθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας και έχει εγκρίνει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ευβοίας, είναι ακατάλληλος για τη λειτουργία της συγκεκριμένης Λαϊκής, τόσο για τους πωλητές, όσο και για τους καταναλωτές.

Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση αυτή ισχύει επ’ αόριστον και μπορεί να ανακληθεί μόνο με νέα απόφαση του ίδιου οργάνου, δηλαδή της συνέλευσης των σωματείων. Ύστερα απ’ αυτή την εξέλιξη η υπόθεση οδηγείται σε αδιέξοδο.

Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι η κατάργηση της λαϊκής του Σαββάτου (γιατί στην ουσία αυτό αποφασίστηκε) μπορεί να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στους καταναλωτές, αλλά στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργήσει στους πωλητές.

Η απώλεια των εσόδων από τη μεγαλύτερη αγορά της εβδομάδας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, δεν είναι κάτι που θα το αντέξουν εύκολα οι πωλητές λαϊκών αγορών. Οπότε αναμένονται σύντομα εξελίξεις. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΥΛΙΔΑ: Θρήνος για τον χαμό του 33χρονου Μελέτιου Παναγιώτου

ΑΥΛΙΔΑ: Θρήνος για τον χαμό του 33χρονου Μελέτιου Παναγιώτου
Κοινωνία
[13/06/2021 - 21:33]

Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή, στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Παραλίας Αυλίδας. ...περισσότερα

ΤΑΝΑΓΡΑ: Επιχείρησε να σκοτώσει τη μάνα του με κουζινομάχαιρο

ΤΑΝΑΓΡΑ: Επιχείρησε να σκοτώσει τη μάνα του με κουζινομάχαιρο
Κοινωνία
[13/06/2021 - 17:00]

Το θύμα της επίθεσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Ο δράστης συνελήφθη. ...περισσότερα

Νεκρός από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη
Κοινωνία
[13/06/2021 - 07:14]

Το όχημά του παρασύρθηκε από ορμητικά νερά. ...περισσότερα