Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας επιτίθεται στην εταιρεία SABO

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας επιτίθεται στην εταιρεία SABO
24 Νοεμβρίου 2018, 12:23
A+ A-
Εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης των πρακτικών της εταιρείας απέναντι στους συνδικαλιστές.

Ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλλει την διοίκηση της εταιρείας SABO εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, καταδικάζοντας τις πρακτικές που ακολουθεί απέναντι στους συνδικαλιστές και τους εργαζομένους γενικότερα.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

« Τα Σωματεία και τα συνδικαλιστικά στελέχη, που συμμετείχαμε στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας της 7ης Νοέμβρη, για την οργάνωση της επικείμενης απεργιακής μάχης,  εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταδίκη μας έναντι της απαράδεκτης συμπεριφοράς της εργοδοσίας της SABO που αρνείται προκλητικά να αναγνωρίσει ως συνομιλητή το κλαδικό συνδικάτο του Μετάλλου και να δώσει απαντήσεις σε αιτήματα των εργαζομένων του χώρου που της μεταφέρθηκαν από το συνδικάτο τον περασμένο Ιούλη.

Επί της ουσίας, επιδιώκει να βάλει εμπόδια στη συλλογική έκφραση των εργαζομένων, την οργάνωση, τη διεκδίκηση, θέλει τον κάθε εργαζόμενο μόνο του να  μην προβάλει καμία αντίσταση στις ορέξεις  της.

Η στάση της εταιρίας, δεν προσπαθεί απλά να απαξιώσει ένα συνδικαλιστικό φορέα αλλά απαξιώνει  και το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του. Τα ίδια τα αιτήματα των εργαζομένων της που ανάμεσα σε άλλα, διεκδικούν τελείως αυτονόητα πράγματα, όπως π.χ. την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης για τους εργαζόμενους στα γραφεία, την απομάκρυνση των καμερών από τους  χώρους εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο και στα εργοτάξια κ.α.

Τέτοιες ενέργειες οφείλουν να βρίσκουν φραγμό από την οργανωμένη αντίσταση και την αποφασιστική στάση όλων των συνδικαλιστών. Η αυθαιρεσία της εργοδοσίας δε θα περάσει.»

Επιστροφή