Αυτοδιαφημίζεται ο ΟΑΕΔ

Αυτοδιαφημίζεται ο ΟΑΕΔ
24 Δεκεμβρίου 2010, 08:46
A+ A-
Η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και ο ΟΑΕΔ αυτοδιαφημίζεται.

Αποτελεί τουλάχιστον ειρωνεία, όταν χιλιάδες άνθρωποι είναι άνεργοι και δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για το τραπέζι των Χριστουγέννων, παραμονές της γιορτής να εκδίδει ο ΟΑΕΔ δελτίο τύπου για να αυτοδιαφημιστεί.

Κι όμως ο ΟΑΕΔ το διέπραξε, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναγράφει πόσο σημαντική είναι η παρέμβαση του στην αγορά εργασίας με τα προγράμματα διατήρησης, αλλά και δημιουργίας θέσεων εργασίας, όπως και με την επανακατάρτιση εργαζομένων και την επαγγελματική εκπαίδευση νέων.

Μάλιστα αναγράφει και αναλυτικά τα προγράμματα. Εμείς σας τα παραθέτουμε, με την παρατήρηση ότι είναι ελάχιστες οι θέσεις εργασίας που προσφέρει ο ΟΑΕΔ μπροστά στην τεράστια ανεργία που μαστίζει την Ελλάδα και ακόμη περισσότερο την Εύβοια.

Αναλυτικά μέχρι σήμερα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ έχουν αποδώσει τα εξής:

  1. Τη διατήρηση σχεδόν 247.000 θέσεων εργασίας, μέσω του προγράμματος επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών.

  2. Την ένταξη 52.000 ανέργων σε νέες θέσεις εργασίας (πρόγραμμα επιδότησης θέσεων απασχόλησης) ή σε νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας (πρόγραμμα επιδότησης νέων επαγγελματιών).

  3. Την διεύρυνση της εποχικής απασχόλησης στον τουρισμό με την διατήρηση 52.000 θέσεων εργασίας.

  4. Μέσω των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΛΑΕΚ χρηματοδοτείται η κατάρτιση 50.000 εργαζομένων σε μεγάλες επιχειρήσεις  και 60.000 εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις.

  5. Στα προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής επιχειρήσεων 50 και άνω απασχολουμένων για την επαγγελματική κατάρτιση των εργαζομένων έχουν υποβληθεί 603 αιτήσεις συνολικού προϋπολογισμού 126 εκατ. Τα προγράμματα αυτά βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και απευθύνονται σε 15.000 έως 20.000 εργαζόμενους.

  6. Στον τομέα της αρχικής επαγγελματικής εκπαίδευσης νέων, σήμερα φοιτούν 11.457 σπουδαστές σε 54 σχολές Μαθητείας και 2.563 σπουδαστές σε 31 ΙΕΚ. 

Επιστροφή