ΑΝΕΡΓΙΑ: Χάθηκαν 2846 θέσεις εργασίας μέσα σε τρεις μήνες στην Εύβοια

ΑΝΕΡΓΙΑ: Χάθηκαν 2846 θέσεις εργασίας μέσα σε τρεις μήνες στην Εύβοια
28 Νοεμβρίου 2018, 08:04
A+ A-
Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι πρόκειται για την χειρότερη επίδοση όλων των εποχών στην αγορά εργασίας.

Ανακοίνωση για τη  ανεργία εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι:

«Τα μηνιαία στοιχεία του Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» που δημοσιεύθηκαν πριν λίγες ημέρες αποκαλύπτουν την κατάρρευση της αγοράς εργασίας τον Οκτώβριο καθώς τον μήνα που μας πέρασε καταγράφεται η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών: Αρνητικό ρεκόρ με 120.000 χαμένες θέσεις εργασίας και τη μερική απασχόληση να φτάνει το 62,05%.»

Ειδικά για την Εύβοια, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν αρνητικό ισοζύγιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Αν και το ίδιο είχε παρατηρηθεί το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, φέτος οι απώλειες θέσεων εργασίας σημειώνουν ιστορικό ρεκόρ, όπως υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο χάθηκαν στην Εύβοια 524 θέσεις εργασίας, τον Σεπτέμβριο 1.290 και τον Οκτώβριο 1.032, δηλαδή συνολικά 2.846 θέσεις εργασίας μέσα σε τρεις μήνες.

Όπως δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ και πρώην υπουργός Ιωάννης Βρούτσης, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται πολύ αργά, με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και χαμηλούς μισθούς.

Δηλαδή με μισθούς 317 ευρώ - για έναν στους τρεις εργαζομένους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ - και αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης.

Επιστροφή