Αστυνομικά

Καταδικάστηκε για τοκογλυφία ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος

Καταδικάστηκε για τοκογλυφία ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος
6 Δεκεμβρίου 2018, 08:52
Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών και κατασχέθηκε το πολυτελές σπίτι του στη Βούλα.

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών καταδικάστηκε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ (Παιδείας και Οικονομικών) Γιάννης Ανθόπουλος, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ομόφωνα ένοχο τον πρώην υφυπουργό, ωστόσο αποφάσισε ότι δεν πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, δίνοντας αναστολή μέχρι να εκδικαστεί η έφεση κατά πλειοψηφία (2-1). Ο κ. Ανθόπουλος έμεινε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα, το Δικαστήριο αποφάσισε την κατάσχεση της περιουσίας του Γιάννη Ανθόπουλου μέχρι το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του στη Βούλα, για το αδίκημα της τοκογλυφίας.

Την ίδια τύχη είχαν και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι επίσης καταδικάστηκαν στην ίδια ποινή με αναστολή, ενώ θα κατασχεθεί και μέρος της περιουσίας του έως το ποσό των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία απασχόλησε τη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία της καπνεμπόρου Οδέττης Πετρίδη, η οποία υποστήριξε ότι δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco, μετέπειτα Gennet.

Για τον τοκογλυφικό δανεισμό μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές. Για τις υπηρεσίες του όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της δίκης η κ. Πετρίδης,ο Γιάννης Ανθόπουλος εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγιναν 457 συλλήψεις τον Ιανουάριο στη Στερεά Ελλάδα

Έγιναν 457 συλλήψεις τον Ιανουάριο στη Στερεά Ελλάδα
Αστυνομικά
[18/02/2019 - 09:15]

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες, που είχαν διαπράξει σωρεία εγκληματικών ενεργειών. ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συνελήφθη 22χρονος για κλοπή αυτοκινήτου

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συνελήφθη 22χρονος για κλοπή αυτοκινήτου
Αστυνομικά
[17/02/2019 - 14:05]

 Είχε και συνεργό έναν 37χρονο, ενώ την «πλήρωσε» και ένας 18χρονος που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών. ...περισσότερα