ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ-ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ 0-2: Κυανόμαυροι νίκησαν, αλλά δεν ήταν οι Ευβοιώτες

9 Δεκεμβρίου 2018, 17:40
A+ A-
Με δύο κεφαλιές πέρασαν από τη Χαλκίδα οι Αθηναίοι.

Το κυανόμαυρο χρώμα επικράτησε σήμερα στο Στάδιο, όμως, δεν ήταν αυτό της Χαλκίδας, αλλά του Χαραυγιακού.

Αλλωστε, η Χαλκίδα στα τελευταία ματς φοράει λευκά, το χρώμα της ελπίδας, αλλά οι ελπίδες για τη σωτηρία της ομάδας εξανεμίζονται, όσο δεν φαίνεται στον ορίζοντα ...διοικητική λύση (σ.σ κάνει κινήσεις ο Τάσος Καρυστινός για να υπάρξει διάδοχη κατάσταση, ωστόσο κρατάει κλειστά τα χαρτιά του).

Ο Καρυστινός ήταν στο γήπεδο, όχι όμως κι ο Γιώργος Τόλιας, οποίος στη Γ.Σ. της Παρασκευής εμφανίστηκε σαν "σωτήρας", ισχυριζόμενος ότι μιλάει με επενδυτή, κι ότι θα απαντήσει την ερχόμενη Τετάρτη για το εάν αναλάβει ή όχι την ομάδα.

Αλλά και αγωνιστικά η Χαλκίδα σήμερα δεν ...τράβηξε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και υποχρεώθηκε σε ήττα με 2-0 από την ομάδα της Αθήνας που πέτυχε δύο γκολ στο ψηλό παιχνίδι (ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο).

Η Χαλκίδα σήμερα δεν είχε στη σύνθεσή της τον τιμωρημένο Βαγγέλη Ντελέκο.

Αγωνίστηκε με τον Σταυριανό κάτω από τα δοκάρια, τους Σχίζα και Χολέβα στόπερ, τους Δούλο και Μπουζούρα στα άκρα, τους Βέργο, Πατερίτσα και Γιαλαμίδη στα χαφ και μπροστά τους Ντάμπο, Χαραλαμπίδη και Παπαδάκη.

Η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στον ΑΟΧ στο 8'. Από ωραία ενέργεια του Ντάμπου από αριστερά, έβγαλε την παράλληλη πάσα, αλλά ο Χαραλαμπίδης που ήταν από τους καλύτερους, αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ό,τι δεν έκανε ο ΑΟΧ στο 8', το έκανε ο Χαραυγιακός στο 15'.

Από φάουλ, ο Κόντι με κεφαλιά ...νίκησε κατά κράτος όλη την άμυνα του ΑΟΧ και έκανε το 0-1.

Στο 17' νέα ευκαιρία για τον Χαραυγιακό, με τον Γιαννόπουλο να πλασάρει και τον Σταυριανό να σώζει την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Λίγο αργότερα παραλίγο να γίνει το 0-2, όταν ο Χολέβας γύρισε παρακινδυνευμένα προς την εστία κι ο Σταυριανός έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ, την κεφαλιά του συμπαίκτη του!

Από το 30' και μέχρι το 45' η Χαλκίδα πήρε μέτρα στο γήπεδο και ήταν πολύ καλύτερη του Χαραυγιακού, χάνοντας 3-4 πολύ καλές φάσεις, με τους Σταματούκου, Σχίζα και Γιαλαμίδη.

Ο Σταματούκος μπήκε στο 30' στη θέση του Βέργου που υπέστη θλάση, πήγε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Χαραλαμπίδης μετακινήθηκε δεξιά και ο Παπαδάκης στη θέση του επιτελικού.

Στο β' ημίχρονο ο ρυθμός της Χαλκίδας έπεσε αισθητά και η ομάδα -που δεν έκανε προπονήσεις τις τελευταίες μέρες-, έδειξε να κουράζεται.

Ο Χαραυγιακός χωρίς να είναι καλύτερος κατάφερε στο 71' με κεφαλιά του Γιαννόπουλου (ενδεχομένως να ήταν οφσάιντ) σε μία κρύα φάση να κάνει το 0-2.

Η Χαλκίδα είχε μονάχα ένα καλό σουτ με τον Νυφαδόπουλο, που έδιωξε σε κόρνερ ο αντίπαλος γκολκίπερ.

Οι αλλαγές του Λύκου δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν και να δώσουν πνοή στην ομάδα της Χαλκίδας, αφού η ομάδα από ένα σημείο και μετά έδειχνε να υστερεί και στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Μελανό σημείο του ματς ο τραυματισμός του Χαλκιδέου Μιχελή, που αγωνίζεται στον Χαραυγιακό. Ο νεαρός αμυντικός χτύπησε στο γόνατο και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο α' ημίχρονο.

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Δημ. Λύκος): Σταυριανός, Σχίζας, Χολέβας, Δούλος (82' Μπασινάς), Μπουζούρας, Γιαλαμίδης, Βέργος (30' λ.τρ. Σταματούκος), Πατερίτσας, Χαραλαμπίδης (73' Νυφαδόπουλος), Παπαδάκης (55' Πλούμης) Ντάμπος.

ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ (Λ. Ρόπας): Βεκερλής, Μαραγκουδάκης, Ράμμος, Μιχελής (35' λ.τρ. Παπαγγελής), Κόντι, Γιαννής, Κασσιανός, Βιεννάς (69' Γουργιώτης), Φερεντίνος, Παρασκευόπουλος (87' Βλαχάς), Γιαννόπουλος.

Διαιτησία: Ωραιόπουλος (Δωδ/σα), Κοτζαμανίδης (Πειραιάς) - Σγουράκης (Πειραιάς).

Επιστροφή