ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ - ΕΥΒΟΙΑ: Αντιδράσεις για την εγκατάσταση 250 προσφύγων σε κάμπινγκ της περιοχής

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ - ΕΥΒΟΙΑ: Αντιδράσεις για την εγκατάσταση 250 προσφύγων σε κάμπινγκ της περιοχής
15 Δεκεμβρίου 2018, 08:08
A+ A-
Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους να αγκαλιάσουν τους πρόσφυγες.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην περιοχή της Αγίας Άννας, στη Βορειοκεντρική Εύβοια, η εγκατάσταση 250 προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Σάμο σε κάμπινγκ της περιοχής.

Η εγκατάσταση των προσφύγων έγινε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας και της τοπικής κοινωνίας.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Χρήστου Καλυβιώτη, ο οποίος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα.

Ανακοίνωση στήριξης των προσφύγων εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, η οποία καλεί τους κατοίκους να αγκαλιάσουν τους πρόσφυγες και τονίζει: 

" Καλούμε τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας, τους κατοίκους της Αγίας Άννας να υποδεχτούν στην περιοχή μας, τους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου και ζουν εδώ και καιρό στους άθλιους καταυλισμούς στη χώρα μας.

Καλούμε το λαό της περιοχής να σταθεί αλληλέγγυος στο δράμα τους, όπως έχει κάνει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας απλόχερα σε όλη τη χώρα. Καλούμε η αλληλεγγύη να εκφραστεί έμπρακτα με κάθε τρόπο.

Η παραμονή χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, όπως και των δεκάδων που βρίσκονται στη Αγία Άννα, των εκατοντάδων που βρίσκονται σε άλλες περιοχές της Εύβοιας όπως στη Ριτσώνα, δεν είναι επιλογή τους.

Κανείς δεν επέλεξε να γίνει πρόσφυγας, να ξεριζωθεί από τη χώρα του, που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση γιατί συγκρούονται μεγάλα συμφέροντα για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την εξασφάλιση της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων μεγάλων καπιταλιστικών κρατών."

Επιστροφή