Ευρωπαϊκά Προγράμματα και διακρίσεις για το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου

Ευρωπαϊκά Προγράμματα και διακρίσεις για το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου
17 Δεκεμβρίου 2018, 10:46
A+ A-
Βραβεύτηκε με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βραβεύτηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το έργο eTwinning (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων) με τίτλο “People with special needs - Do not dis-able us” (Άτομα με ειδικές ανάγκες: “Μη μας  παραγκωνίζετε”), που υλοποίησε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-18.

Αυτό σημαίνει ότι το έργο αναγνωρίστηκε στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο για την τελειότητά του. Συνεργάστηκαν 14 σχολεία και 19 εκπαιδευτικοί από επτά Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Σλοβενία και Ουκρανία).

Το προηγούμενο έργο, “Ancient delights” (Αρχαίων γεύσεις), βραβεύτηκε και στο διαγωνισμό eTwinning, που εφαρμόστηκε για τα 30 χρόνια του Erasmus με δώρο την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης 15 μαθητών και 3 συνοδών καθηγητών σε Ευρωπαϊκή χώρα επιλογής μας. Δυστυχώς με τα προβλήματα που αντιμετώπισε το σχολείο, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το ταξίδι δεν πραγματοποιήθηκε.

Το τρέχον έργο έχει τίτλο “Black gold cities changing!” (Οι βιομηχανικές πόλεις αλλάζουν) και αφορά στο πώς διαμορφώθηκε στο πέρασμα του χρόνου η οικονομία πόλεων με ορυχεία και Σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως το Αλιβέρι, το Ibbenbüren στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία της Γερμανίας και το Ζονγκουλντάκ στο Διαμέρισμα της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας.

Συνεργάζονται 13 σχολεία από εννέα χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Αλβανία και Τουρκία). Στο πλαίσιο του έργου, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου υλοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στο σχολείο με την Ιταλία, Τουρκία και Ουκρανία. Οι μαθητές γνωρίστηκαν με τους εταίρους τους, αντάλλαξαν απόψεις για το έργο και ευχές στην Αγγλική Γλώσσα.

Επιπλέον για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται τη συνεργασία με Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+KA219 (Συνεργασία για την καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών) με τίτλο: “Generazione Web Europeo” (H γενιά του Ευρωπαϊκού ιστού).

Το πρόγραμμα είναι τριετές και προβλέπει μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών στις εταιρικές χώρες. Οι μαθητές έχουν υλοποιήσει δύο διακρατικές ανταλλαγές στην Ισπανία και Ολλανδία, ενώ τον Απρίλιο θα ταξιδέψουν στην Ιταλία. Συντονίστρια όλων των προγραμμάτων είναι η καθηγήτρια Γλάρου Κονδύλω. 

Επιστροφή