Γιόρτασε στο Βασιλικό ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ

Γιόρτασε στο Βασιλικό ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ
28 Δεκεμβρίου 2018, 17:30
A+ A-
Συλλειτούργησε την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος.

Με λαμπρότητα τιμήθηκε, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου,  η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Μητρόπολη Χαλκίδος, με κέντρο τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου έχει καθιερώσει να λειτουργεί εδώ και χρόνια ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Fέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, την πανήγυρη λάμπρυνε με την παρουσία του ο  Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, φίλος και παλιός συμμαθητής του Aγίου Χαλκίδος, από τα χρόνια των σπουδών τους στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.

Ο Άγιος Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή του κ. Χρυσοστόμου, Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και του επίσης συμμαθητή των Αρχιερέων Αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Μεστούση εκ της Μητρόπολης  Περιστερίου.

Πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους ευλαβείς χριστιανούς, ενώ με πολλή αγάπη αναφέρθηκε και στον εορτάζοντα άγιο Πτολεμαΐδος, συγχαίροντάς τον και εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του Λαού για τα ονομαστήριά του.

Επιστροφή