Ο Chef Προτείνει

Σάλτσα τόνου με πολύχρωμες πιπεριές

Σάλτσα τόνου με πολύχρωμες πιπεριές
2 Ιανουαρίου 2019, 08:02
Μαζί με ζυμαρικά είναι ότι πρέπει!

Ολες αυτές τις ημέρες καταναλώσαμε  αρκετό κρέας. Γι' αυτό σας προτείνουμε μια συνταγή με τόνο, έτσι για να αλλάξουμε γεύσεις και ...ορέξεις.
 

Υλικά
•    140 - 150 γραμ. τόνος φιλέτο σε λάδι ή νερό
•    1/3 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•    1 πράσινη πιπεριά ψιλικομμένη
•    1 κόκκινη πιπεριά ψιλικομμένη
•    1 κίτρινη πιπεριά ψιλικομμένη
•    1 κουτί χυμό ντομάτας (τύπου πουμαρό)
•    1/2 φλυτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι κάνουμε

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 4' - 5', μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια.  Έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον τόνο στραγγισμένο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 10΄ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος, κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1' - 2', ώσπου να δέσει η σάλτσα μας.

Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με ζυμαρικά και να απολαύσουμε ένα πολύ ωραίο πιάτο.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τυρόμυλοι

Τυρόμυλοι
Ο Chef Προτείνει
[06/09/2019 - 08:08]

Οτι πρέπει για σχολικό κολατσιό ...περισσότερα

Σιάμισιη

Σιάμισιη
Ο Chef Προτείνει
[28/08/2019 - 07:00]

Από την όμορφη Κύπρο ...περισσότερα