ΧΑΛΚΙΔΑ: Θεία Λειτουργία για τους κωφούς στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου

ΧΑΛΚΙΔΑ: Θεία Λειτουργία για τους κωφούς στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου
5 Ιανουαρίου 2019, 13:45
A+ A-
Για την γιορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού.

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου τελέστηκε στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου η γιορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού, με Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Όπως κάθε χρόνο, προσεκλήθησαν όλοι οι κωφοί συνάνθρωποί μας για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία, αφού η Μητρόπολη Χαλκίδος, εδώ και 17  χρόνια, έχει αναπτύξει ποιμαντική δράση στον τομέα της κατήχησης των κωφών αδελφών μας.

Παράλληλα έχει ενεργοποιήσει πολλούς ακούοντες, μέσα από την λειτουργία Σχολής εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, ώστε να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τη ζωή των κωφών. 

Στη Θεία Λειτουργία, την οποία ο π. Ιωάννης Καραμούζης διερμήνευε στη νοηματική γλώσσα, παρευρέθησαν και αρκετοί Κατηχητές και Κατηχήτριες της  Μητρόπολης, Κληρικοί και λαϊκοί, για χάρη των οποίων ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα.

Μετά την Θεία Λειτουργία παρατέθηκε πρωινό στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού, με την φροντίδα του Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμανδρίτη Αιμιλιανού Χρήστου και των συνεργατών του, ενώ ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.

Επιστροφή