Ο Chef Προτείνει

Κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα
4 Ιανουαρίου 2019, 07:00
Οτι πρέπει για τις μέρες με κρύο

Η θερμοκρασία έπεσε για τα καλά και χιόνι σκέπασε τη χώρα. Ωρα για μια ζεστή σουπίτσα από  γλυκιά κολοκύθα με βελούδινη υφή, είναι ότι πρέπει. Σερβίρεται  με ψημένους σπόρους και λίγο γιαούρτι για εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Υλικά

2 κ.γλ. ελαιόλαδο

2  κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα

4 φλιτζ. κολοκύθα,

καθαρισμένη και ψιλοκομμένη 1 σκελίδα σκόρδο,

ψιλοκομμένη 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών

1/2 κουτ.γλυκού μοσχοκάρυδο,

τριμμένο1/2 φλιτζ. γάλα με λίγα λιπαρά

Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά): 2 κ.γλ ελαιόλαδο μερικούς ψημένους σπόρους κολοκύθαςή 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά σοτάτουμε τα κρεμμύδια, την κολοκύθα και το σκόρδο με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον ζωμό διαλυμένο σε βρασμένο νερό και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να πάρει βράσει καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Κατόπιν μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Ξαναρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο και ψημένους σπόρους κολοκύθας ή εναλλακτικά με 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ωτία από τον Πόντο

Ωτία από τον Πόντο
Ο Chef Προτείνει
[11/01/2019 - 08:28]

Κάτι από την Ποντιακή παράδοση   ...περισσότερα

Σάλτσα τόνου με πολύχρωμες πιπεριές

Σάλτσα τόνου με πολύχρωμες πιπεριές
Ο Chef Προτείνει
[02/01/2019 - 08:02]

Μαζί με ζυμαρικά είναι ότι πρέπει! ...περισσότερα