Πολιτισμός

Ξεχωριστή η φετινή γιορτή του Αγίου Ιωάννη στη Χαλκίδα

Ξεχωριστή η φετινή γιορτή του Αγίου Ιωάννη στη Χαλκίδα
11 Ιανουαρίου 2019, 01:40
Διαβάστε γιατί έγινε ξεχωριστή η γιορτή στον ιερό ναό του παλιού Κοιμητηρίου.

Το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου Χαλκίδας, μία εκ των τεσσάρων παλιών Ενοριών της πόλης, όπου βρίσκεται και το παλιό Κοιμητήριό της.

Η φετινή Πανήγυρη της ιστορικής αυτής Ενορίας (μίας εκ των παλαιών τεσσάρων Ενοριών της Πόλεως, οι άλλες τρεις είναι της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής, του Μητροπολιτικού Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νικολάου), επιφύλαξε μία ξεχωριστή ευλογία σε όλους τους Ενορίτες.

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου το βράδυ και πριν τον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Ιερός Κλήρος της πόλης  υποδέχθηκαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού τον εκ Χαλκίδος καταγόμενο Θεοφιλέστατο Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος προσκόμισε και προσέφερε στην Ενορία, Ιερά Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου, Ορθόδοξης ρωσικής τεχνοτροπίας.

Η προσφορά αυτή του Θεοφιλεστάτου έγινε διότι, όπως ο ίδιος εξήγησε, βαπτίστηκε, μεγάλωσε και ανδρώθηκε πνευματικά στην Ενορία του Αγίου Ιωάννη, ως παιδί του Ιερού Βήματος και των Κατηχητικών και στη συνέχεια, ο ίδιος ως Κατηχητής και λαϊκός Ιεροκήρυκας, ενώ στο Κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη  αναπαύτηκαν αγαπημένα του πρόσωπα, όπως η μητέρα του Αθανασία και άλλοι συγγενείς.

Ιδιαίτερα συγκινημένοι οι Ενορίτες του Αγίου Ιωάννη είδαν τον Θεοφιλέστατο κ. Αγαθάγγελο επί του Θρόνου, να χοροστατεί στον Εσπερινό και πλησίον του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο.

Την επομένη ημέρα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή και άλλων Κληρικών της Χαλκίδας, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε θαυμάσια ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκδρομή στο μοναστήρι του Οσίου Πορφυρίου στο Μήλεσι

Εκδρομή στο μοναστήρι του Οσίου Πορφυρίου στο Μήλεσι
Πολιτισμός
[20/06/2019 - 18:15]

Από την Ενορία του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδας. ...περισσότερα

Τριήμερη γιορτή από το Αλωνάκι στη Χαλκίδα

Τριήμερη γιορτή από το Αλωνάκι στη Χαλκίδα
Πολιτισμός
[20/06/2019 - 13:58]

Διαβάστε που θα γίνει και ποιοι θα συμμετάσχουν. ...περισσότερα

Αφιερωμένη στα εκτάκια η γιορτή του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Αφιερωμένη στα εκτάκια η γιορτή του 23ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας
Πολιτισμός
[20/06/2019 - 12:40]

Πολλά δρώμενα, τραγούδια και συγκίνηση περιλάμβανε η εκδήλωση. ...περισσότερα