Παιδεία

Πρεμιέρα με διαγώνισμα

Πρεμιέρα με διαγώνισμα
11 Ιανουαρίου 2011, 07:58
Μα είναι δυνατόν; Πρώτη μέρα στο σχολείο με διαγώνισμα. Διαβάστε ένα σπαρταριστό ρεπορτάζ από το Τεχνικό Λύκειο.

Μετά από 15 μέρες καθισιού και ξεγνοιασιάς για τους μαθητές έφτασε η ... αποφράδα μέρα που άνοιξαν πάλι τα σχολεία. Ωραίο ρεπορτάζ, σκεφτήκαμε και εμείς, δεν πεταγόμαστε μέχρι το Τεχνικό Λύκειο Χαλκίδας να ρωτήσουμε τα παιδιά για την πρώτη μέρα στο σχολείο για το 2011.

Βλέπουμε μια παρέα μαθητών της Β΄Λυκείου μέσα στα νεύρα και στη ζοχάδα. Είναι οι Παυλίνα Τσότα, Γιάννης Τζάνος, Ελισάβετ Μήτρου και Μαρία Σίνο (φωτό δεξιά πάνω). Μετά τις συστάσεις, ρωτάμε τι συνέβη και μας λένε:

" Μα είναι δυνατόν, πρώτη μέρα στο σχολείο το νέο χρόνο και πρώτη ώρα μας έβαλε διαγώνισμα στη γεωμετρία." Και τι έγινε ρε παιδιά, γράψατε καλά; " Βεβαίως, το όνομα και το επώνυμό μας ολόσωστα και μετά βγήκαμε έξω" Δηλαδή δώσατε λευκή κόλλα; " Μάγος είσαι, πως το κατάλαβες;" 

Πάντως τα παιδιά δεν φταίνε κύριε καθηγητή, πώς τους βάζεις διαγώνισμα με το που ήλθαν; Χάθηκαν οι μέρες; ¶στα να εγκλιματιστούν πάλι στο σχολείο. Πρόβλημα εγκλιματισμού παρουσίασαν και η ¶ννα Νάσαινα και Θανάσης Βουλγάρογλου (φωτό αριστερά) , οι οποίοι σχολίασαν.

" Ό,τι και να λέμε η προσαρμογή είναι δύσκολη μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ευτυχώς που έχουμε αυτή την ώρα Αγγλικά. Αυτό το μάθημα μας αρέσει και δείχνουμε ενδιαφέρον."

 

Ο Ανδρέας Πουγκατσέβ (φωτό δεξιά) έχει ανακαλύψει δική του μέθοδο προσαρμογής και μας την αποκαλύπτει: " Την πρώτη μέρα μετά από τις διακοπές φροντίζω να χάνω μια ώρα με το πιο δύσκολο μάθημα, φέτος έχασα τα μαθηματικά. Αυτή είναι η δική μου μέθοδος προσαρμογής."

Για μια ώρα δεν σου λέει κανένας τίποτε, περισσότερες να μην είναι Ανδρέα μου..... 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ