Κους-κους & σχόλια

ΡΕΤΡΟ: Ο Γιώργος, ο Τάκης και το θρυλικό εστιατόριο του Σαμαρά

10 Ιανουαρίου 2019, 15:50
Διαβάστε την ιστορία του πολυτελούς ρεστοράν της Χαλκίδας που κάποτε μιλούσαν όλοι για αυτό.

Κάποτε ο αείμνηστος εστιάτορας Περικλής Σαμαράς σκέφθηκε να δημιουργήσει ένα ρεστοράν πολυτελείας στην παραλία της Χαλκίδας και κατάφερε να το εγκαινιάσει το 1974,  στη θέση που λειτουργούσε μέχρι πριν λίγα το IL POSTO του Γιάννη Πολλάλη.

Για την εποχή εκείνη ήταν ένα στολίδι στην παραλία της πόλης. Ξεκίνησε με αθηναίο σεφ, προσέφερε σπεσιαλιτέ υψηλού επιπέδου και είχε συζητηθεί πολύ στη Χαλκίδα.  Η δόξα του όμως κράτησε για λίγα χρόνια.

Ένα πρωί το εστιατόριο «ΣΑΜΑΡΑΣ», πουλήθηκε στον Γιώργο Κοροβέση και στον Δημήτρη (Τάκη) Κόγιο, δύο συνεργάτες του Περικλή. Ο πρώτος δούλευε ως σερβιτόρος και ο δεύτερος σαν βοηθός μάγειρα.

Ο Γιώργος και ο Τάκης ήταν μεταξύ τους και συγγενείς. Ξεκίνησαν με καλούς οιωνούς, αλλά κάποια μέρα είδαν την επιχείρηση να μην πηγαίνει καλά και αναγκάστηκαν να την μετατρέψουν και σε ξενυχτάδικο.

Ούτε όμως έτσι κατάφεραν να κρατήσουν το εστιατόριο που συνέχιζε με την ίδια επωνυμία, δηλαδή «Εστιατόριο Σαμαράς». Μια μέρα χώρισαν και ο Γιώργος Κοροβέσης, με καταγωγή από το χωριό  Μίστρος της Εύβοιας,  συνέχισε για άλλα λίγα χρόνια μόνος του.

Ο Τάκης (από το χωριό Δεσκάτη Γρεβενών) είχε σταθεί πολύ τυχερός. Κέρδισε ένα σεβαστό ποσόν σε λαχείο, αλλά  δεν δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ποτέ πια στη Χαλκίδα. Προτίμησε να φύγει για τη  Γερμανία.

Σήμερα ο Γιώργος είναι συνταξιούχος και ο πρώην συνεταίρος του ζει στη Γερμανία.

Το θρυλικό ρεστοράν του κυρ-Περικλή και αργότερα το αξιόλογο ρεστοράν  IL POSTO του Γιάννη Πολλάλη, δεν υπάρχουν πια.

Δεν είναι όμως δυνατόν αυτή η παραλία να μείνει χωρίς Πολλάληδες. Σε λίγο καιρό, μετά τον Τζίμη Πολλάλη, ιδιοκτήτη του FRENZI CAFE, ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο εστιατόριο-ψητοπωλείο ο Δημήτρης Πολλάλης, αδελφός  του Γιάννη, στο πρώην ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΑΦΕ του Ηλία Αφεντάκη.

Ο Γιώργος Κοροβέσης και ο Τάκης Κόγιος ήταν δύο συνεταίροι αγαπημένοι  και πάντα χαμογελαστοί. Στη φωτό ο Τάκης (δεξιά) κάνει μια όμορφη τηλεφωνική φάρσα και ο Γιώργος χαμογελάει.  Το στιγμιότυπο είναι πριν από  32, περίπου,  χρόνια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βερύκιος για Κοντομηνά: Αγάντα αγαπημένε μου, δεν θα ξανακλάψω (VIDEO)

Βερύκιος για Κοντομηνά: Αγάντα αγαπημένε μου, δεν θα ξανακλάψω (VIDEO)
Κους-κους & σχόλια
[04/06/2020 - 17:00]

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Alpha. ...περισσότερα