Κοινωνία

ΕΠΚΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Φταίει και η ΔΕΥΑΧ για την έλλειψη νερού στη Χαλκίδα

ΕΠΚΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Φταίει και η ΔΕΥΑΧ για την έλλειψη νερού στη Χαλκίδα
11 Ιανουαρίου 2019, 16:44
Εξέδωσε ανακοίνωση και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Μπορεί το πρόβλημα με την διακοπή της υδροδότησης σε πολλές περιοχές της Χαλκίδας να αποδόθηκε στη ΔΕΗ, ωστόσο η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας, με ανακοίνωσή της ρίχνει ευθύνες και στη ΔΕΥΑΧ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας).

Στην ανακοίνωση τονίζονται – μεταξύ άλλων- τα εξής:

Η ΔΕΗ όμως είτε ως ιδιωτικοποιημένη, αλλά ουσιαστικά απολύτως ελέγχουσα το δίκτυο ηλεκτροδότησης, είτε ως πρώην Δημόσια Επιχείρηση έχει υποχρέωση να ανταποκρίνεται άμεσα στην ασφαλή ηλεκτροδότηση των κοινωνικών υποδομών όπως είναι το σύστημα υδροδότησης.

Το ότι επί δύο ημέρες δεν το κατόρθωσε δεν πρέπει ίσως να αφήνεται χωρίς ουσιαστική αντίδραση των τελικών θιγομένων δηλαδή των καταναλωτών- χρηστών των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ασφαλώς των ευθυνών δεν απεκδύεται και η αρμόδια ΔΕΥΑ Χαλκίδας  η οποία ως δημόσια (δημοτική) κοινωφελής επιχείρηση (διότι τέτοια είναι επί της ουσίας είτε αρέσει είτε όχι) οφείλει να προνοεί και να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσει  διαρκή παροχή του κοινωνικού αγαθού του νερού, προνοώντας μάλιστα για την πρόληψη ζημιών σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η πρόνοια αυτή πρέπει είναι μέσα στα καθήκοντά της. Διότι εάν δεν είναι τότε οι καταναλωτές θα αναρωτηθούν ευλόγως για την ικανότητά της να εξασφαλίζει την παροχή του νερού ιδίως σε συνθήκες που οι πολίτες πρέπει να  έχουν στη διάθεσή τους όλα τα βασικά βιοτικά αγαθά.»

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας καλεί την ΔΕΥΑΧ να στραφεί κατά της ΔΕΗ και να ζητήσει αποζημίωση και το ποσό που θα επιδικαστεί να αφαιρεθεί από τους λογαριασμούς ύδρευσης των καταναλωτών που στερήθηκαν το νερό.

Επιπλέον απειλεί ότι αν ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό θα στραφεί η ίδια νομικά κατά της ΔΕΥΑΧ, με δικαστική προσφυγή.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ: Σκοτώθηκε 21χρονος, χαροπαλεύει η 16χρονη αδελφή του

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ: Σκοτώθηκε 21χρονος, χαροπαλεύει η 16χρονη αδελφή του
Κοινωνία
[18/06/2019 - 18:30]

Δείτε σε ποια περιοχή της Στερεάς Ελλάδας συνέβη το τραγικό περιστατικό. ...περισσότερα

Εντοπίστηκε ο αγνοούμενος φοιτητής Κοσμάς Κακούρης

Εντοπίστηκε ο αγνοούμενος φοιτητής Κοσμάς Κακούρης
Κοινωνία
[18/06/2019 - 17:58]

Είχε εξαφανιστεί από την Παρασκευή 14 Ιουνίου. ...περισσότερα