ΧΑΛΚΙΔΑ: Τρεις Μητροπολίτες στην υποδοχή των λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τρεις Μητροπολίτες στην υποδοχή των λειψάνων του Αγίου Ραφαήλ
14 Ιανουαρίου 2019, 08:47
A+ A-
Δείτε μέχρι πότε θα παραμείνουν τα λείψανα στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Κανήθου.

Με ευλάβεια και πληθωρική συμμετοχή κληρικών και πιστών υποδέχθηκε η πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα η Ενορία της Ευαγγελίστριας Κανήθου,   τα ιερά λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης.

Τα λείψανα έφερε στη Χαλκίδα, το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου, ο  Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μυτιλήνης αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Καραμούζης.

Στην υποδοχή ήταν δύο Μητροπολίτες, ο Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, παρουσία πλήθους πιστών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη, τον Αντιπεριφερειάρχη  Ηλία Μπουρμά, εκπροσώπους της Σχολής Πεζικού, της Αστυνομίας και των Αρχών της Εύβοιας.

Αμέσως μετά την υποδοχή τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεου.

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε επιπλέον και ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, για να γίνουν έτσι τρεις οι Μητροπολίτες που συμμετείχαν στην υποδοχή των λειψάνων.

Να σημειωθεί ότι την συγκεκριμένη ημέρα (12 Ιανουαρίου) συμπληρώθηκαν 17  17 χρόνια (2002), από τη ημέρα της ενθρόνισης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ως Επίσκοπος, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Τα λείψανα των Αγίων Ιερομαρτύρων θα παραμείνουν στην Χαλκίδα μέχρι και  τις 27 Ιανουαρίου, ενώ στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, Ιερές Αγρυπνίες, Κηρύγματα και πνευματικές ομιλίες. 

 

 

Επιστροφή