Κοινωνία

Εκοιμήθη ξαφνικά ο Χαλκιδέος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Εκοιμήθη ξαφνικά ο Χαλκιδέος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος
13 Ιανουαρίου 2019, 22:42
Βρισκόταν στην Εύβοια όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών,  ο Χαλκιδέος  Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, ο οποίος βρισκόταν στην Εύβοια το Σαββατοκύριακο.

Το πρωί του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου συμμετείχε στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Κανήθου, για την υποδοχή των ιερών λειψάνων των νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Μυτιλήνη (στιγμιότυπο στη φωτό κάτω , πρώτος από αριστερά).

Σήμερα, Κυριακή 13 Ιανουαρίου, παρέμεινε στην Εύβοια και αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι εκοιμήθη. Αυτή την ώρα σπεύδουν κληρικοί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου έχει μεταφερθεί η σορός του.

Ο Μητροπολίτης Παύλος γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Μετά το πέρας των εγκύκλιων σπουδών του εισήλθε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 1971.

Το 1973 χειροτονείται Διάκονος από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Νικόλαο και τοποθετείται στο Μαντούδι. Τον Νοέμβριο του 1974, χειροτονείται πρεσβύτερος και λαμβάνει το οφίκκιο του Αρχιμανδρίτη από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο και ανέλαβε την ενορία του Μαντουδίου για μια εικοσιπενταετία.

Στην περιοχή αυτή και με την ιδιότητα του Αρχιερατικού Εκπροσώπου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας ¶ννας ανέπτυξε αξιόλογη κηρυκτική και ποιμαντική δραστηριότητα.

Από το έτος 1998, κλήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναλάβει τη Γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τη χρηματοδότηση των Χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος.

Επίσης του ανατέθηκε η Διεύθυνση Κατηχήσεως, της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας. Πολλά έτη είναι παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης».

Την 28η Φεβρουαρίου 2006 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, η χειροτονία του έγινε στις 4 Μαρτίου 2006, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτοκτόνησε απόστρατος αξιωματικός του στρατού

Αυτοκτόνησε απόστρατος αξιωματικός του στρατού
Κοινωνία
[05/07/2020 - 19:06]

Βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του. ...περισσότερα

Κλείνουν τα σύνορα με την Σερβία με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης

Κλείνουν τα σύνορα με την Σερβία με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης
Κοινωνία
[05/07/2020 - 17:43]

Η απόφαση λόγω κορωνοϊού ξεκινά να ισχύει από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουλίου. ...περισσότερα