Στις Ροβιές Εύβοιας η τελευταία λειτουργία του Μητροπολίτη Παύλου (pics)

Στις Ροβιές Εύβοιας η τελευταία λειτουργία του Μητροπολίτη Παύλου (pics)
15 Ιανουαρίου 2019, 09:25
A+ A-
Διαβάστε τι έγινε και επιστρέφοντας από τις Ροβιές άφησε την τελευταία του πνοή.

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ροβιών της Βορειοκεντρικής Ευβοίας, έμελλε να είναι η τελευταία θεία λειτουργία στην οποία έλαβε μέρος ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Παύλος.

Είχε προσκληθεί από το Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, μαζί με τους Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αιτία της σύναξης των Μητροπολιτών ήταν το 40ήμερο μνημόσυνο του Αναστασίου Ευσταθίου, πατέρα δύο εκλεκτών Κληρικών της Μητρόπολης  Χαλκίδος, των Αρχιμανδριτών Νικοδήμου Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλου και Ιεροκήρυκα και Νικηφόρου Ευσταθίου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος και Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Μητρόπολης.

Ο Μητροπολίτης Παύλος επέστρεψε αργά το μεσημέρι στη Χαλκίδα και αποσύρθηκε στο σπίτι του στη Χαλκίδα, προκειμένου να ξεκουραστεί. Ωστόσο, άργησε να σηκωθεί από το κρεβάτι του.

Συγγενικό του πρόσωπο πήγε να δει τι συμβαίνει και τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου οι γιατροί δεν μπόρεσαν να του προσφέρουν κάποια βοήθεια. Ο θάνατός του οφείλεται πιθανότατα σε ανακοπή καρδιάς.

Η θεία λειτουργία στις Ροβιές ήταν τελικά η τελευταία στη ζωή ενός σημαντικού ιεράρχη, με πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, που αφήνει ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην εκκλησιαστική και όχι μόνο ιστορία της Χαλκίδας. 

Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από την θεία λειτουργία στις Ροβιές, την τελευταία του Μητροπολίτη Παύλου.

Επιστροφή