ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ-ΑΙΔΗΨΟΣ 1-0: Ο Ρουμπής κέρδισε το πεναλτι κι έγινε εύστοχος εκτελεστής

20 Ιανουαρίου 2019, 21:20
A+ A-
Αστοχος ο Τίτο Μπιμπάι απέτυχε να βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους

Ενα πέναλτι εύστοχο και ένα πέναλτι που δεν βρήκε στόχο καθόρισαν τον αγώνα στη Λάμψακο , όπου ο Ελλήσποντος κέρδισε 1-0 την Αιδηψό. Ο Βαγγέλης Ρουμπής ήταν αυτός που ...βρήκε δίκτυα από τα 11 μέτρα και ο Τίτο Μπιμπάι ο άστοχος από τους φιλοξενούμενους που θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Οι βόρειοι, που έχουν δείξει καλά στοιχεία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και φαίνεται από τη θέση τους στη βαθμολογία, μπήκαν πολύ καλά στην αρχή του αγώνα και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο.

Στάθηκαν καλά αμυντικά, πίεζαν στο κέντρο και πήραν τον έλεγχο, αλλά κοντά στο γκολ έφθασαν από φάσεις στημένων και πάλι, δεν μπόρεσαν να προηγηθούν στο σκορ

Δυο ήταν οι κυριότερες φάσεις και στις δυο πρωταγωνιστής ήταν ο Τίτο Μπιμπάι. Την πρώτη, λίγο μετά τη συμπλήρωση 6 λεπτών, εκτέλεσε πολύ ωραία φάουλ, αλλά στο δυνατό και τεχνικό σουτ, πετάχτηκε θαυμάσια ο Σπάχο και απέκρουσε την μπάλα.

Τη δεύτερη φορά, στο 37' κέρδισε πέναλτι (από τον Αυλωνίτη) ο συμπαραστάτης του στην επίθεση Αργύρης Στεργίου και το εκτέλεσε ο Μπιμπάι, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μετά βγήκε άουτ.

Στην επανάληψη μπήκαν πιο δυναμικά οι παίκτες του Παναγιώτη Τοκπασίδη και παρόλο που τραυματίστηκε γρήγορα ο έμπειρος Χρήστος Αντωνόπουλος, άρχισαν να πιέζουν κυρίως με "μπούκες" του Λάζρι.

Σε μια απ' αυτές η μπάλα έφθασε στον Ρουμπή μέσα στην καρδιά της άμυνας της Αιδηψού. Αυτός σούταρε αλλά συγχρόνως "του πήρε τα πόδια" ο Γλύκος και ο κ. Κασομούλης  που ήταν πολύ κοντά έδειξε πάλι την άσπρη βούλα.

Αυτή τη φορά ο Ξουρής, που ανέλαβε να το εκτελέσει, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κυριάκου και πέτυχε το μοναδικό, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, γκολ του αγώνα.

Το ματς έγινε στη συνέχεια και δυνατό και επιθετικό. Η Αιδηψός ανοίχτηκε για να ισοφαρίσει, με κύριο ...υποδοχέα της μπάλας -για να γίνει εκφραστής επιθέσεων- τον Αργύρη Στεργίου. Ομως, η πίεση πάνω του ήταν μεγάλη και δύσκολα του έβγαιναν οι φάσεις.

Από την άλλη μεριά ο Ελλήσποντος, βρήκε αρκετούς χώρους και ήταν πιο απειλητικός, αλλά ο Κυριάκου αντέδρασε θαυμάσια.

Απέκρουσε εκπληκτικά ένα εξίσου εξαιρετικό σουτ του Ντουλελλάρι στο 68' . Δέκα λεπτά αργότερα οι ίδιοι παίκτες πάλι ήταν πρωταγωνιστές και "νικητής" αναδείχθηκε πάλι ο πορτιέρο της Αιδηψού. Ο Κυριακού απεσόβησε το 2-0 και τρίτη φορά στις καθυστερήσεις σε σουτ του Μπατζέλη.

Απο τους πολύ επιπόλαιους φιλοξενούμενους, που δεν τέλειωναν σωστά τις αρκετές επιθέσεις τους, η πιο καλή ευκαιρία έγινε στο 72'. Σε μια κεφαλιά από τον Αργύρη Στεργίου (δεν έπαιζε ο αδελφός του Ηλίας και ήταν απώλεια) από καλή θέση μετά από φάουλ του Μπιμπάι (πάλι από στατική φάση), η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του πολύ καλού Σπάχο.

Διαιτησία: Κασομούλης, Πασχαλίδης-Ρέτσας (αρκετά καλοί).

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Παναγιώτης Τοκπασίδης): Σπάχο, Ρογαλίδης, Κουτσαυλής, Κουσερής, Αυλωνίτης, Μάλλιος, Ρουμπής, Ντουλελλάρι (92′ Καλέντζης), Αντωνόπουλος (49′ λ.τ. Μπατζελής), Λάζρι (91′ Ιω.-Δ. Κοντάκης), Φτούλης (95′ Ν. Τσάλλας).

ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ (Γιώργος Δημητρίου): Κυριάκου, Αντρ. Μπιμπάι, Βασιλείου (81' Γάσπαρης), Καππές, Γλυκός, Καπλανάι, Νίκ. Αναγνώστου, Γοργομάτης (91′ λ.τ. Τζοχάι), Παπατζίκος (58′ Καραγκούνης), Τίτο Μπιμπάι, Αργ. Στεργίου.

 

Επιστροφή