Περιβάλλον

ΚΑΙΡΟΣ: Μετά τις λιακάδες έρχονται οι θύελλες

ΚΑΙΡΟΣ: Μετά τις λιακάδες έρχονται οι θύελλες
23 Ιανουαρίου 2019, 09:29
Από Τετάρτη αναμένονται βροχές, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 

Τα νησιά του Ιουνίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, σταδιακά η Δυτική Πελοπόννησος, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Στη Δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου
Τις πρωινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου
Αρχικά η δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χώρα.

Την Τετάρτη (23-01-2019) και την Παρασκευή (25-01-2019) χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Ο καιρός στη Χαλκίδα

Ειδικά για την Χαλκίδα, ο καιρός την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου προβλέπεται βροχερός, η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 15 βαθμών Κελσίου, η υγρασία θα φτάσει το 72% και η ταχύτητα των ανέμων θα φτάσει τα 18 χιλιόμετρα την ώρα.