Κάθειρξη 10 ετών σε ανήλικο για το έγκλημα στου Φιλοπάππου

Κάθειρξη 10 ετών σε ανήλικο για το έγκλημα στου Φιλοπάππου
23 Ιανουαρίου 2019, 07:25
A+ A-
 Αμετανόητος ο δράστης, που συμμετείχε στη δολοφονία του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα.

O εφιάλτης της ληστείας μετά φόνου στις 15 Αυγούστου 2018 στο λόφο του Φιλοπάππου “ξαναζωντάνεψε” στην αίθουσα του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων.

Στο εδώλιο καθόταν ο 17χρονος που συμμετείχε στο έγκλημα με θύμα τον 25χρονο Νικόλα Μουστάκα.  Στον δράστη επιβλήθηκε η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης για ανηλίκους, δηλαδή κάθειρξη 10 ετών.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και δεν έδωσε αναστολή στην έφεση του ανήλικου δολοφόνου του 25χρονου Νικόλα πέρυσι, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στου Φιλοπάππου.

Η δίκη, την οποία παρακολούθησαν οι γονείς του θύματος έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα τούς προκάλεσε οργή το γεγονός ότι ο 17χρονος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη ακόμα και μετά από τις υποδείξεις της προέδρου του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι σκοπός τους ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν.Επίσης ισχυρίστηκε ότι εκείνος τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του Νικόλα.

Το φονικό έγινε στις 15 Αυγούστου 2018 όταν ο 25χρονος Νικόλας Μουστάκας θέλησε να πάει μια βόλτα με την 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία στο λόφο του Φιλοπάππου. Κανείς τους δεν μπορούσε να φανταστεί ότι εκεί παραμόνευε ο θάνατος.

Μετά από συντονισμένες έρευνες, η αστυνομία έφτασε στην άκρη του νήματος για τον θάνατο του Νικόλα, που σπούδαζε στη Γλασκόβη και είχε έρθει διακοπές στην Ελλάδα για να περάσει χρόνο με την φίλη του που εργαζόταν στη χώρα μας.

Το βράδυ της Πέμπτης 23 Αυγούστου γινόταν γνωστό ότι η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει, να εντοπίσει και να προσαγάγει στη ΓΑΔΑ τρεις υπόπτους.

Οι δύο ήταν Πακιστανοί και εντοπίστηκαν στην Ειδομένη, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από την Ελλάδα. Ο τρίτος ήταν ένας Ιρακινός, που βρέθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Επιστροφή