Εφυγε από τη ζωή ο Θέμος Αναστασιάδης

22 Ιανουαρίου 2019, 21:41
A+ A-
Ο δημοσιογράφος και εκδότης έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" Θέμος Αναστασιάδης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, μετά από μάχη 1,5 χρόνου με τον καρκίνο.

Ο Αναστασιάδης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και εργάστηκε ως πολιτικός-οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες "Το Βήμα", "Εξπρές" και "Καθημερινή". Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου Αθηναίων.

Διετέλεσε επί χρόνια μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας της Ελευθεροτυπίας, που επί Κίτσου Τεγόπουλου άφησε ιστορία στον έντυπο τύπο. Εγινε ευρύτερα γνωστός από τη στήλη "Μαύρη τρύπα" που διατηρούσε στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας και σχολίαζε με άκρως σατιρικό τρόπο τα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Συνεργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα και με το περιοδικό Nitro του Πέτρου Κωστόπουλου, όπου έγραψε σειρά άρθρων για τη σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου με τη συζυγό του Μιμή.

Γρήγορα αποχώρησε, ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από την τηλεόραση και συγκεκριμένα από την εκπομπή ΟΛΑ στον Alpha και τον ΑΝΤ-1. Εχοντας τη συμπαράσταση του Βαγγέλη Περρή, η μεταμεσονύκτια εκπομπή άφησε εποχή τόσο για τα βιντεάκια της όσο και για τις ευχάριστες συνεντεύξεις με πρόσωπα της επικαιρότητας.

Στα δημοσιογραφικά δρώμενα, ο Αναστασιάδης δημιούργησε το "Πρώτο Θέμα" με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Η εφημερίδα έκανε ρεκόρ πωλήσεων και κράτησε την κορυφή στις προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού για πολλά χρόνια, ενώ βρίσκεται ψηλά ακόμη και σήμερα.

Ο Τριανταφυλλόπουλος έφυγε νωρίς από το εκδοτικό εγχείρημα λόγω διαφωνιών με τον Αναστασιάδη, ο οποίος ενεπλάκη στην περιβόητη υπόθεση του "κομιστή" του dvd με τις ερωτικές περιπτύξεις του αείμνηστου Ζαχόπουλου.

Η φήμη του δημοσιογράφου τρώθηκε, αλλά συνέχισε να παραμένει ενεργός στα δημοσιογραφικά δρώμενα. Τα τελευταία χρόνια είχε μετακομίσει με την οικογένειά του στην Ελβετία και βρέθηκε αντιμέτωπος με την επάρατο νόσο, η οποία τελικά τον νίκησε σήμερα, Τρίτη 22 Ιανουαρίου, σε νοσοκομείο της Ζυρίχης, όπου νοσηλευόταν.

Ηταν παντρεμένος με την επίσης δημοσιογράφο Βασιλική Παναγιωτοπούλου και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά.

Επιστροφή