ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (ΚΥΠΕΛΛΟ) 2-3: Με τρόπο ...μαγικό, ξανά στον τελικό

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (ΚΥΠΕΛΛΟ) 2-3: Με τρόπο ...μαγικό, ξανά στον τελικό
23 Ιανουαρίου 2019, 17:36
A+ A-
Προηγήθηκαν με 0-3 οι φιλοξενούμενοι.  

Μετά από τρία χρόνια ο Απόλλων Ερέτριας πήρε ξανά το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Εύβοιας ...με τρόπο μαγικό, κερδίζοντας 3-2 στα Ψαχνά τον Ηρακλή.

Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο γήπεδο Γυμνού και με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, αφού αρκετοί παίκτες της βασικής 11άδας δεν είναι πλέον παρόντες, κατάφερε να προηγηθεί με 0-3 μέσα στο "άντρο" του Ηρακλή και στο τέλος να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση.

Για τους νικητές σκόραραν ο Τόρα και ο Μώρος (2 γκολ), ενώ στο τέλος μείωσε με δυο προσωπικά γκολ ο Ανέστης για τους γηπεδούχους.

Ο Ηρακλής έχασε και πέναλτι (στο 0-2) με τον Καραχάλιο (απέκρουσε ο Ναβροζίδης).

Ο Απόλλων κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Ηρακλή με το καλημέρα.

Μόλις στο 2' η μπάλα μεταφέρθηκε στα "πράσινα" καρέ και ο Τόρα με σουτ έστειλε την μπάλα στο "παραθυράκι" της εστίας του Κηρόπουλου για το 0-1 (στη φωτό κάτω οι πανηγυρισμοί του πρώτου γκολ).

Ο Ηρακλής πάγωσε προσωρινά, καθώς ήξερε ότι ήθελε ...ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση και ...δύο γκολ για να προκριθεί.

Άρχισε λοιπόν να πιέζει τον Απόλλωνα που είχε παθητικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά μέλημά του ήταν να φυλάξει τα νώτα του.

Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και έχασαν αρκετές κλασσικές φάσεις για να σκοράρουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 15' ο Σμπιλήρης του Απόλλωνα βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος (φωτό κάτω), αλλά ο διαιτητής Φώτης έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Ο Μήτρου από αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Σκριβάνος με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά της με νέο σουτ την έστειλε ψηλά άουτ (διπλή μεγάλη ευκαιρία).

Στο 17' επικίνδυνο σουτ του Ζουλιώτη πέρασε ...ξυστά από το κάθετο δοκάρι.

Στο 22' ωραίο σουτ του Γκάβαλη, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Ναβροζίδη (ό,τι χειρότερο για έναν γκολκίπερ), αλλά ο πορτιέρο των πρωταθλητών Εύβοιας κατάφερε να τη διώξει σε κόρνερ.

Στο 36' από κόρνερ του Μήτρου, ο Ρεπετσάς δεν βρήκε "γεμάτη" την μπάλα και χάθηκε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή, με την άμυνα του Απόλλωνα εξουδετερωμένη.

Στο 40' ο Μήτρου (φωτό πάνω) εκτέλεσε φάουλ από μεγάλη απόσταση, η μπάλα πήρε φάλτσα, κατέληξε στο βάθος της εστίας του Ναβροζίδη, αλλά ο βοηθός υπέδειξε ότι υπήρξε παίκτης του "Ηρα" που επηρέαζε τη φάση, εμποδίζοντας το οπτικό πεδίο του Ναβροζίδη και έτσι η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Στο 44' νέα μεγάλη φάση για τον Ηρακλή. Ο Γκάβαλης μετά από ωραία προσωπική ενέργεια, σούταρε, ο πολύς καλός Ναβροζίδης απέκρουσε και ο Ανέστης με νέο σουτ και ...όλο το τέρμα άδειο μπροστά του έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο β' ημίχρονο ο Απόλλων προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να κλείσει τους χώρους.

Ομως, ο Ηρακλής απείλησε ξανά πρώτος, όταν από μπαλιά στην καρδιά της άμυνας της Ερέτριας, ο Ρεπετσάς με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 55' από ενέργεια του Μήτρου από αριστερά, η μπάλα χτύπησε ...εξωτερικά (όσο αδόκιμος κι αν είναι ο όρος) στο κάθετο δοκάρι.

Στο 60' η Ερέτρια πάγωσε για τα καλά τα Ψαχνά, καθώς σε μία οργανωμένη αντεπίθεσή της μετά από ώρα, ο Ρούσσος έβγαλε την κάθετη στον Μώρο, ο δεύτερος βρέθηκε απέναντι από τον Κηρόπουλο και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-2.

Πλέον, ο Ηρακλής ήθελε τρία γκολ για να προκριθεί (και με 2-2 θα περνούσε η Ερέτρια).

Ο Ηρακλής στο 63' κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Καραχάλιο.

Ο ίδιος το εκτέλεσε, αλλά ο Ναβροζίδης απέκρουσε και ουσιαστικά έκοψε όλες τις ελπίδες του Ηρακλή για πρόκριση.

Ο Ηρακλής, που μετά και το χαμένο πέναλτι δεν είχε και την κατάλληλη ψυχολογία για να φέρει τούμπα το ματς και την πρόκριση.

Στο 71' ο Μώρος έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή που είχε ανέβει ψηλά και με πλασέ έκανε το 0-3 κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της ομάδας του.

Το μόνο που κατάφερε ο Ηρακλής ήταν να μειώσει στο 85' και στο 91' με σκόρερ τον Βαγγέλη Ανέστη (κοντινά πλασέ) από ισάριθμες ασίστ του Καραχάλιου.

Ντεμπούτο με τη φανέλα του Απόλλωνα έκανε ο Ζαχαρόπουλος που μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 61'.

Η Ερέτρια θα παίξει στον τελικό με την ομάδα της Αρτάκης (λογικά), η οποία νίκησε με 3-0 στη Χαλκίδα τον ΑΟΧ στο πρώτο ματς (υπάρχει και ρεβάνς).

Διαιτησία: Φώτης, Ιωάννου-Αντωνίου.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Μεθενίτης): Κηρόπουλος, Ζουλιώτης (45' λ.τρ. Παλαιολόγος), Δημ. Αγγελάτος, Μπακομήτρος, Ρεπετσάς (78' Ντούμας), Τσολάκος, Σκριβάνος, Γιωρ. Αγγελάτος (56' Καραχάλιος), Γκάβαλης (76' Σιαράπης), Ανέστης, Μήτρου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ (Βαλκάνος): Ναβροζίδης, Μετσανάι (61' Ζαχαρόπουλος), Τσίγκας, Σμπιλήρης, Αντζέλι, Καλοχωρίδης, Σεόλ (76' Κοκκάλας), Ρούσσος, Μώρος (81' Ευγενίου), Τόρα, Μπαλόζι (68' Κορακιανίτης).

*Περισσότερα, αλλά και παραλειπόμενα από το ματς στην έντυπη "Γνώμη" της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια του ματς δεν έλειψε η ένταση μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων.

Επιστροφή